Hlavní obsah

V nejchladnějším hotelu na světě se opít vlastně musíte

Novinky, Jakub Kynčl
Québec

Turistický ruch má určité kouzlo. Jak by někteří vynalézavci potvrdili, vydělat se dá doopravdy na všem. Paradoxně, kanadský ledový hotel v Québecu neláká své hosty na teplé nápoje ve svém nitru. Naopak. Láká na ledově chladné drinky. Ceny navíc nejsou ani trochu lidové, a přesto se tu dveře netrhnou. Zamilované páry si totiž místo nemohou vynachválit. A provozovatelé si jen mnou prsty. A není to zimou.

BEZ KOMENTÁŘE: V ledovém hotelu si tepla neužijete, navíc za to tvrdě zaplatíte

 
Článek

První otázkou, která vyvstane v hlavě asi úplně každému, je vnitřní teplota hotelu. Hosté usínají přibližně při teplotě minus pět stupňů Celsia, což je poměrně málo i pro ty otrlejší. Není se však co divit, celá budova je totiž z ledu, včetně nábytku. I postele jsou z mrazivých bloků ztuhlé vody, pouze je na nich dostatečně silná matrace, která by měla bránit v tom, aby hostům "sálal" na záda extrémní chlad.

Vše v hotelu je chladné, tedy prý až na přijetí. Aby také ne, když romantický balíček pro dva na jednu noc vyjde bezmála na osm tisíc korun. Cenu je však možné odůvodnit tím, kolik práce provozovatelé tohoto "hotelu" s ubytovacím zařízením mají. Hotel totiž vystavují z tun sněhu každý rok znovu a znovu. Nyní už hotel prožívá svou 13. sezónu. A aby se hosté vraceli, žádnou sezónu není hotel totožný. Ono to totiž dost dobře ani nejde.

Svatby, ze kterých mrazí

Vzhledem k velkému zájmu turistů byl letos vystavěn s kapacitou 44 pokojů a apartmá. V sezóně 2011-2012 jich měl o osm méně. A co se dá uvnitř dělat? Moc toho není. Vyjma ležení pod poctivou přikrývkou tak jednoznačně vítězí možnost popíjet na baru, přičemž hosté si pochvalují zejména ledové šampaňské. Co na tom, že pijete studený alkohol ve studeném prostředí. Aspoň na několik vteřin totiž zahřeje. A když se rozhodnete dát si něco tvrdšího, tak jistě neuhodnete, z čeho budou vaše skleničky. Z ledu...

Stále populárnější je také možnost nechat se oddat v ledové kapli. Nápad hezký, avšak ceny začínají na 45 tisících korun. Jedno se tomuto nápadu ale upřít nedá. Nemusíte mít obavy z toho, že by vám pršelo a odpadá vám několik hodin dopředu únavné dohadování, zda nebude náhodou pršet a jestli bude teplo. Bude prostě minus pět, stůj co stůj.

Anketa

Lákal by vás pobyt v ledovém hotelu?
ano
35,6 %
nevím, té zimy se mírně děsím
11,8 %
ne
52,6 %
Celkem hlasovalo 475 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Místa, která zmizela v ledovém chřtánu

Jako v říši ledové královny nebo jako v křehkém skleněném světě – tak si člověk připadá na některých místech naší planety poté, co si je vezme do parády mráz....

Výběr článků

Načítám