Hlavní obsah

Pět dovolenkových míst, která nejvíce svádí k nevěrám

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Destinace, v nichž nejčastěji dochází k nevěře, určili sami nevěrníci, a to na webových stránkách undercoverlovers.com (v překladu tajní milenci). Ty jsou určeny těm, kteří hledají mimomanželské rozptýlení. Na prvních pěti příčkách se objevila romantická Paříž i chaotický Bangkok.

Foto: Profimedia.cz

Ibiza je proslulá nočním životem v místních barech a diskotékách.

Článek

Vítěznou destinací, kde podle hlasování britských nevěrníků dochází k nejvíce mimomanželským aférám, je španělský ostrov Ibiza. Prostředí pláží, palem a nebesky modrého Středozemního moře vyvolává nejspíš pocit až příliš bezstarostné dovolené. Turismus se tu rozproudil přibližně před 60 lety, kdy ibizské pobřeží začaly rychle zaplňovat hotely. Kromě diskoték a barů s nočním programem tady ale cestovatelé hledají i únik do přírody plné borových a piniových hájů.

Foto: Profimedia.cz

Na Ibize jsou jak skalnatá pobřeží, tak i rozlehlé lesy. Proležet dovolenou na pláži je tady škoda.

Hned za Ibizou se v žebříčku umístil thajský Bangkok. Ten je proslulý svojí divokostí, proto mnohé v tomto žebříčku asi nepřekvapí. Někdy se tomuto asijskému velkoměstu dokonce přezdívá „město hříchu“. V této anketě to platí dvojnásob. Ročně se tu otočí milióny turistů mířících nejen za zábavou, ale také za kulturou starých částí města. Mísí se tu modernizace s tradicí i luxus s naprostou chudobou. Pro Evropany je toto místo vstupem do jiného, exotického světa.

Foto: Profimedia.cz

Bangkok je každoročně cílem miliónů turistů, kteří se nadšeně vrhají do jeho zmatku a kontrastů.

Bronzové místo patří Paříži. Francouzská metropole je proslulá romantikou při svíčkách a skleničkou dobrého vína. Britský průzkum ale ukázal, že tady turisté nehledají podobné zážitky jen se svými partnery. Paříž, dříve centrum umělců, je mimo jiné jedním z nejrozmanitějších měst Evropy, co se obyvatel týče. Více než 20 % místních se totiž nenarodilo ve Francii.

Foto: Profimedia.cz

Paříž, město básníků a romantiků. A také vyhledávané útočiště nevěrníků.

Čtvrtým místem, kde mají britští turisté největší tendence k nevěrám, je výletní loď, a to bez specifika, odkud nebo kam se plaví. Lodní výlety jsou všeobecně populární turistickou atrakcí. Na palubě lodi se lze dopravit nejen na ostrovní dovolenou, ale také na poznávací výlety do okolí. Kdo netrpí mořskou nemocí nebo panikou z přílišné vzdálenosti od pevniny, má prakticky neomezený výběr variant. Oblíbené jsou i poznávací plavby po řekách ve městech, jako jsou Benátky, Stockholm, Londýn a další.

Foto: Profimedia.cz

Cesta na výletní lodi má své kouzlo. Je daleko od pevniny a civilizace, dnešní zájezdy navíc nabízejí na palubě spoustu atraktivní zábavy.

Pětici nejrizikovějších míst v oblasti nevěry uzavírá Las Vegas v americké Nevadě, hravé moderní velkoměsto, které nikdy nespí. Sem turisté rozhodně nejezdí odpočívat, protože herních atrakcí jsou tu mraky a spánek by byl ztrátou času. Výherní automaty, kasina, pouliční butiky, restaurace či repliky slavných světových památek a staveb. Tím vším je město doslova neodolatelně přitažlivé.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Neony jsou v Las Vegas všude, kam dohlédnete.

Čísla a fakta

Na Ibize žije okolo 106 tisíc obyvatel. Rozloha ostrova se blíží 600 čtverečním kilometrům, díky čemuž je Ibiza třetí největší ze skupiny Baleárských ostrovů. Jejím hlavním městem je Eivissa, kde žije téměř 50 % místních obyvatel. Procestovat celý ostrov není problém. Na délku měří pouhých 41 kilometrů, na šířku přibližně polovinu. Z Baleárského souostroví je právě na Ibize nejvíce lesů.

Zatímco rozloha samotného města Bangkok je podobná Praze, čítá okolo 480 čtverečních kilometrů, celá provincie je rozprostřená na ploše více než 1500 kilometrů čtverečních. Ve městě žije přes pět miliónů lidí, v provincii pak o téměř dalších pět miliónů více.

Paříž leží na řece Seině. Dokonce město vlastní i místo, kde tahle řeka pramení. Přestože je přes 200 kilometrů za hranicemi Paříže. Město má více než dva milióny obyvatel, ve Velké Paříži, jak se říká celé aglomeraci sčítající i přilehlé části města, žije ale okolo 11,5 miliónů lidí.

Las Vegas je jeden velký zhmotněný zážitek. Stojí tu většina z 25 největších světových hotelů, jejich komplexy jsou často gigantickými kasiny. Například hotel Venetian včetně dostavěné části Palazzo nabízí více než 7000 pokojů. Necelé dva milióny obyvatel tu každoročně doplňuje několikanásobně vyšší počet turistů. Majitelé jednotlivých kasin lákají příležitostné hazardéry na pirátské bitvy nebo vodní show. Lákadlem tu ale není jen sázení. Tak třeba místní 359 metrů vysoká Stratosphere Tower také stojí za návštěvu. Je totiž nejvyšší vyhlídkovou věží v USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám