Hlavní obsah

Nejlepší hotel na světě je na Havaji, uspěly i ty české

Novinky, Klára Fischleinová, Vojtěch Pospíšil

Cestovatelé celý minulý rok opět hodnotili úroveň světových hotelů, mezi deseti nejlepšími se umístil i pražský Aria Hotel. Největším zastoupením se mezi vítězi chlubí hotely Four Seasons, v nejlepší desítce jsou hned tři. Další české hotely uspěly v menších kategoriích.

Foto: www.ariahotel.net

Hotel Aria v Praze

Článek

Cestovatelský server Tripadvisor uveřejnil žebříček „nej“ hotelů. Výsledky hlasování uživatelů, kteří hodnotí úroveň ubytování v hotelech po celém světě, vynesly na čelo i některé české hotely. Stejně jako loni se ve světovém měřítku umístil jeden z nich desátý. Zatímco loni sklízel úspěchy ten U Zlaté studně, letos ho na desáté pozici vystřídal Aria Hotel v Praze.

Nikdy nás nezklamou, proto se sem vracíme. Pokoje jsou velké a velmi dobře vyzdobené. Povlečení je vynikající a personál už nemůže být víc nápomocen.
takto hodnotí cestovatelé hotel Aria na serveru Tripadvisor

Hotelový řetězec Four Seasons nezklamal a v první desítce si vysloužil hned tři pozice. Kromě té první, která patří havajskému hotelu Hualalai, obsadil také šesté a deváté místo. Těsně za první pětkou se ocitl ten na Mauriciu, devátý skončil istanbulský. Stříbrná pozice letos patří hotelu Cape Grace v africkém Kapském Městě, hned za ním je v žebříčku Onyria Marinha Edition Hotel & Thalasso v Portugalsku.

Foto: www.fourseasons.com

Vítězný hotel Hualalai na Havaji

První pětici nejlepších světových hotelů doplňuje ještě Rudding Park Hotel v britském Harrogate a The Upper House v Hong Kongu v Číně. Sedmým nejlepším hotelem se může pochlubit Indonésie, která se v seznamu umístila s resortem The Samaya Bali, těsně za ním skončil Baros Maldives na překrásných Maledivách.

Pro hotel Aria je úspěch závazkem

„Když jsme v roce 2009 vyhráli kategorii Nejlepší luxusní hotel světa, tak jsem si říkal, že by bylo mým velkým přáním dostat se ještě jednou do první desítky. Znovu se ukázalo, že stálí a loajální zaměstnanci, vynikající servis a osobní vztahy všech spolupracovníků k hotelu přinesli své ovoce. Každé takové ocenění je pro nás zároveň velkým závazkem, abychom si vysoký standard služeb udrželi a nadále naše služby zdokonalovali,” řekl generální ředitel hotelu Aria Jiří Hlavatý.

Foto: www.ariahotel.net

Jedno z apartmá v hotelu Aria

V kategorii malých hotelů, které vévodí už loni úspěšný řecký hotel Anastasis Apartments, se umístil pražský Hotel General na šťastné sedmé pozici. Stupínek před ním obsadil italský hotel La Minerva. Co se týče nejlepších služeb, i v této kategorii Česko dosáhlo na první desítku. Na osmé příčce se totiž umístil Aparthotel City 5, který je stejně jako ty ostatní v Praze.

Pražské hotely se umisťují vysoko

Cestovatelé hodnotí pražské hotely na serveru Tripadvisor velmi dobře, což vyústilo v několikerá prvenství. V loňském roce byl The ICON Hotel & Lounge vyhlášen jako nejmódnější hotel v Evropě, ve světovém měřítku skončil druhý. Hotel u Zlaté studně se předloni dokonce stal nejlepším hotelem na světě, o rok později skončil desátý. Hotel Aria, který ho letos na desáté příčce vystřídal, vyhrál v roce 2009 v kategorii Nejlepší luxusní hotel světa.

Deset nejlepších hotelů na světě podle cestovatelského serveru Tripadvisor
PořadíNázev hoteluFoto
1.Four Seasons Resort Hualalai Kailua-Kona, Havaj
2.Cape Grace Kapské Město, JAR
3.Onyria Marinha Edition Hotel & Thalasso Cascais, Portugalsko
4.Rudding Park Hotel Harrogate, Velká Británie
5.The Upper House Hong Kong, Čína
6.Four Seasons Resort Mauricius Anahita Beau Champ
7.The Samaya Bali Seminyak, Indonésie
8.Baros Maldives North Male Atoll
9.Four Seasons Hotel Istanbul Sultanahmet Istanbul, Turecko
10.Aria Hotel Praha, Česká republika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám