Hlavní obsah

Národní park Bavorský les nabízí procházku po prknech až ke korunám stromů

Novinky, Klára Fischleinová

Jedno světové „nej“ má na kontě hojně navštěvovaný Národní park Bavorský les. Kolem tří 33 metrů vysokých stromů tu návštěvníci mají možnost dojít až k jejich korunám po nejdelší prkenné cestě světa. Urazit musí víc než kilometr. Odměnou je unikátní pohled na přírodní krásy Bavorska.

Foto: Profimedia.cz

Kus Národního parku Bavorský les z ptačí perspektivy.

Článek

Vystavět dlouhou cestu z prken vedoucích k dřevěné konstrukci ve tvaru vejce stálo přes dva a půl miliónu eur, v přepočtu tedy více než 66,5 miliónu korun. Z místa, kde se i bez opičí pružnosti může každý podívat do koruny víc než třicet metrů vysokých stromů, se stala oblíbená atrakce.

Bez ohledu na to, že výšlap po prkenné cestě je tak trochu výzvou. Při procházce dřevěnou stezkou a následnou spirálou ve „vejci“ tu totiž turisté musí ujít okolo 1 300 metrů. Při cestě se ale rozhodně nenudí, protože si mohou pečlivě a ze všech stran prohlédnout stromové velikány v jejich plné kráse.

Foto: Profimedia.cz

Dřevěné vejce se stalo oblíbenou turistickou zastávkou.

Ty, kteří se pozorně dívají kolem sebe, čeká ale mnohem širší pohled na přírodní krásy Bavorska. Z prkenných můstků tu lze sledovat různé druhy rostlin, mechů, hmyz nebo ptáky z úplně jiného úhlu pohledu. Místo zaklánění hlavy návštěvníci parku spíše shlížejí dolů z výšky.

V případě, že fouká silný vítr nebo hrozí nebezpečí bouřky, je konstrukce uzavřena, aby počasí nezpůsobilo návštěvníkům vážný zdravotní úraz. Dřevěný ochoz totiž nemá stěny, turisty tak jistí pouze zábradlí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám