Hlavní obsah

V New Yorku vyroste největší ruské kolo na světě

– New York
Novinky, vps

I přes nedávný ničivý hurikán Sandy pokračují soukromí investoři v projektu, jehož cílem je postavit na Staten Islandu v New Yorku největší ruské kolo na světě. S plánovanou výškou 190 metrů by překonalo o 25 metrů aktuálně největší kolo v Singapuru. S otevřením nové newyorské dominanty se počítá na konci roku 2015.

Foto: Profimedia.cz

Vizualizace newyorského ruského kola

Článek

Projekt byl představen už před několika měsíci, po hurikánu Sandy však doznal změn. Elektrické a mechanické vybavení se přesunulo do větší výšky kvůli záplavám, konstrukce kola samotného pak byla upravena tak, aby odolala větrům o síle přes 200 kilometrů za hodinu. Tedy mnohem silnějším než při Sandy.

Představitelé města doufají, že kolo přitáhne nové návštěvníky na turisticky méně vyhledávaný Staten Island. Podle odhadů developera by mělo ročně přilákat čtyř a půl miliónu lidí. Investice za v přepočtu 9,7 miliardy korun zahrnuje ještě nákupní centrum a hotel.

Foto: Profimedia.cz

Pohled z boku

Obrovské ruské kolo kompletně změní profil Staten Islandu, a tak se pochopitelně objevily kritické hlasy. Ty ještě zesílily po smrtícím hurikánu, radnice však výstavbu ruského kola, které pojme 1 440 pasažérů, nadále podporuje a nehodlá ustupovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám