Hlavní obsah

Tipy na víkend: Jizerská padesátka, masopust nebo upíři

Novinky, vps

Nejenom vášniví lyžaři se mohou tento víkend zúčastnit slavného závodu Jizerská padesátka nebo obřího slalomu pro širokou veřejnost v areálu Annaberg v Andělské Hoře. Fanoušci upírů mohou navštívit tematickou prohlídku na zámku Loučeň, na Veselém Kopci se pak koná masopust, který je zařazen v seznamu světového dědictví UNESCO.

Foto: Miroslav Šára, Novinky

Zámek Loučeň nabídne upírské prohlídky

Článek
Praha

Fotografie z osmitisícovek

Po celý leden probíhá na Letišti Václava Havla v Praze výstava celoplošných fotografií od známého českého horolezce Radka Jaroše. Fotografie jsou umístěny v Terminálu 2 a jsou návštěvníkům volně přístupné. [celá zpráva]

Svatební veletrh

Nejenom pro vdavekchtivé je určen svatební veletrh, který se koná v pátek a v sobotu v hotelu Clarion. K vidění budou například největší svatební šaty v ČR a zájemkyně se budou moct nechat nalíčit nebo učesat od profesionálů. Podrobnější informace naleznete zde.

Den mořských savců

Pražská zoo slaví v neděli mezinárodní den mořských savců. Po tradičním cvičení lachtanů následuje přednáška o zajímavostech ze života velryb, děti si navíc mohou ve Vzdělávacím centru zkusit sestavit nejoriginálnější zvíře ze stavebnice lego. Více naleznete zde.

Středočeský kraj

Upírské prohlídky

Zámek Loučeň pořádá v sobotu první z upírských prohlídek. Zámek tak ovládnou upíři, mezi kterými bude i knížecí rodina. Prohlídky začínají ve 14 nebo 15 hodin. [celá zpráva]

Jihočeský kraj

Novoročenky

V sobotu mají návštěvníci poslední možnost prohlédnout si v táborské galerii na Staré radnici výstavu novoročenek. Novoroční přání pocházejí ze sbírky Husitského muzea v Táboře a z osobní sbírky výtvarnice Marie Michaely Šechtlové. Další informace jsou uvedeny zde.

Plzeňský kraj

Českým lesem

V Muzeu Českého lesa v Tachově probíhá výpravná a expozicemi hýřící výstava s názvem Českým lesem. Sestavili ji představitelé CHKO Český les, svaz ochránců přírody a Muzeum Českého lesa. Připraveny jsou i atrakce pro děti. Více zde.

Karlovarský kraj

Svět Josefa Lady

Do konce výstavy o tvorbě jednoho z nejuznávanějších ilustrátorů už moc nezbývá, zájemci by si proto měli pospíšit do karlovarské Galerie umění. Výstava zahrnuje Ladovy knižní ilustrace i volnou malířskou tvorbu. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Giganti doby ledové

Muzeum města Ústí nad Labem zahájilo výstavu o zvířatech, která žila v době ledové. K vidění jsou trojrozměrné modely zvířat v životní velikosti, obydlí a nástroje našich předků a další exponáty ze sbírek ústeckého muzea. Podrobnosti jsou uvedeny zde.

Liberecký kraj

Jizerská padesátka

O víkendu se v Bedřichově koná již 46. ročník známého závodu Jizerská padesátka. Hlavní závod se koná v neděli, v sobotu bude probíhat například dětský závod nebo dobová jízda. Kompletní harmonogram najdete zde.

Počátky lyžování

Severočeské muzeum v Liberci zahájilo letošní rok výstavou Počátky lyžování v Království českém. Výstava o kořenech lyžování a jeho průkopnících začíná v sobotu. Více zde.

Královéhradecký kraj

Rytířské turnaje

Na barokním zámku Dětenice stále probíhají atraktivní rytířské turnaje, které se konají každou sobotu a neděli. Na návštěvníky čekají nelítostné souboje, kaskadérské akce a nádherné kostýmy. Další informace najdete zde.

Pardubický kraj

Masopust

V sobotu mohou návštěvníci Veselého Kopce absolvovat masopustní obchůzku, která je součástí světového seznamu nehmotného dědictví UNESCO. K vidění budou tradiční masky, konat se bude i zabíjačka a zpřístupněny budou i expozice muzea. Více informací naleznete zde.

Vysočina

Báječné Peru

Muzeum Vysočiny v Jihlavě pořádá v Kavárně Muzeum výstavu fotografií Kláry a Pavla Bezděčkových ze dvou letošních výprav do Peru. K vidění budou vrcholy And, horská jezera nebo deštný prales. Další informace jsou k nalezení zde.

Jihomoravský kraj

Historie jízdního kola

V brněnské prodejně Šírer probíhá ojedinělá výstava Historie jízdního kola. Mezi téměř stovkou kol jsou i unikáty z 19. století nebo olympijský speciál na časovku. Výstava je přístupná zdarma.

Olomoucký kraj

Městský bál

V sobotu se v NH Olomouc Congress koná již 14. Městský bál. Připraven je koktejl jedinečné zábavy, hosté si mimo jiné budou moct vyzkoušet, jaké je to se alespoň na chvíli stát Jamesem Bondem či jeho Bond girl. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Výstava kočárků

V Huštěnovicích v sobotu začíná výstava dětských a loutkových kočárků z let 1890 až 1970 a také historických hraček. O víkendech je v místním kulturním domě otevřena od 14 do 17 hodin. Více informací je k nalezení zde.

Moravskoslezský kraj

Slalom pro všechny

V lyžařském areálu Annaberg v Andělské Hoře se v neděli koná Master open cup Annaberg – veřejné závody v obřím slalomu pro registrované i neregistrované ve Svazu lyžařů ČR. Start je v 9:45 hodin a závodit mohou zájemci starší 18 let. Více zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám