Hlavní obsah

Realistický model střeva slouží jako jednopokojový hotel

Novinky, lap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte silný žaludek na to se podívat do lidského střeva? Pokud ano, tak se nedaleko Antverp v Belgii můžete za 120 dolarů (2341 korun) ubytovat v jednopokojovém hotelu, který tvar střeva velmi reálně připomíná.

BEZ KOMENTÁŘE: Belgický hotel s jedním pokojem vypadá jako obří střevo

 
Článek

Hotel je vybaven manželskou postelí, sprchovým koutem a topením. Je určen spíše nenáročným hostům, kteří mají smysl pro legraci a cit pro umění. Neobvyklý hotel pochází z dílny umělce Joepa Van Lieshouta.

Provozují ho Geert a Carla Verbeke-Lensovi, milovníci umění, kteří koupili střevo jako doplněk kolekce sochařského parku Verbeke Foundation.

Foto: Profimedia.cz

Pár nashromáždil více než dva tisíce objektů současného umění. Hotel se i díky tomu stal velmi populárním cílem.

"Naši hosté velmi oceňují to, že mohou nerušeně spát v místě obklopeném přírodou. Mohou pozorovat černé labutě a žáby, na noční obloze pak hvězdy. Stejně tak si mohou projít různé probíhající výstavy parku," řekla pro list Daily Mail paní Verbekeová.

"Přijíždí k nám stále více a více cestovatelů z celého světa. Chtějí si prohlédnout to, čemu říkají unikátní místo," dodala.

Foto: Profimedia.cz

Vítejte uvnitř: Zvenku vypadá jako střevo, ale uvnitř je útulný.

Okolo 20 000 lidí ročně navštíví park Verbeke Foundation, který zahrnuje sbírky koláží a BioArt, kam patří také žijící organismy od květin až po zvířata či pachy.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám