Hlavní obsah

Na skipas za 6600 korun se bude moct lyžovat ve Špindlerově Mlýně i v Tatrách

Lyžaři si budou moct koupit vícedenní a sezónní skipasy, které budou platit ve Špindlerově Mlýně a ve střediscích Tatry mountain resort (TMR) na Slovensku a naopak. Největší český skiareál získala TMR spolu s firmou SMMR do dvacetiletého pronájmu, informoval o tom předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Foto: Archiv lyžařského areálu Špindlerův mlýn

Od rozšíření platnosti skipasů si společnost slibuje přilákat více českých návštěvníků na Slovensko, kde provozuje více vleků a sjezdovek než je v Špindlerově Mlýně.

Článek

"Všechny deseti, 15denní a sezónní lístky budou platit jak ve Špindlerově Mlýně, tak ve všech našich střediscích," řekl Hlavatý. TMR provozuje na Slovensku největší lyžařské areály ve Vysokých a Nízkých Tatrách.

Od rozšíření platnosti skipasů si společnost slibuje přilákat více českých návštěvníků na Slovensko, kde provozuje více vleků a sjezdovek než je v Špindlerově Mlýně. "Věříme, že část zákazníků se nám podaří přitáhnout na Slovensko," poznamenal Hlavatý. Návštěvníci z Česka a Polska jsou nejvýznamnější zahraniční klientelou pro TMR, která počítá se zahájením lyžařské sezóny začátkem prosince.

Desetidenní skipas, který si jeho majitel nemusí vyčerpat najednou, stojí v předprodeji 260 eur (6600 korun). Lístek na 15 dnů přijde na 310 eur (asi 7900 Kč) a sezónní permanentka na 350 eur (asi 8900 Kč). Tyto skipasy lze použít v sedmi největších lyžařských střediscích na Slovensku.

Lyžování v Jasné, Tatranské Lomnici i Chopku

TMR před nadcházející sezónou investovala do rozvoje svých středisek 44 miliónů eur. V největším lyžařském areálu v Jasné v Nízkých Tatrách otevře tři nové lanovky, kterými propojí severní a jižní část střediska pod horou Chopok.

Novinkou bude zejména lanovka s kabinkami zavěšenými na dvou lanech, jež umožní provoz i při silnějším větru. Právě rozsáhlými investicemi TMR už dříve odůvodnila zdražení lístků na vleky a lanovky v Jasné.

Například cena denního skipasu pro dospělého tam v hlavní sezóně stoupne o dvě eura na 33 eur (asi 840 korun). Ve Vysokých Tatrách společnost provozuje sjezdovky v Tatranské Lomnici, na Štrbském plese a ve Starém Smokovci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám