Hlavní obsah

Slavná beatlesácká Žlutá ponorka "ožila", v Liverpoolu funguje jako hotel

Novinky, Marcela Janouchová

Všichni žijeme ve žluté ponorce, žluté ponorce, žluté ponorce! Takto nějak zní v překladu kousek písničky „Yellow Submarine“ od světoznámé kapely The Beatles. Slavná ikona se nyní stala skutečností, podnikatel Alfie Bubbles totiž otevřel v liverpoolském přístavu hotel přesně ve stylu Žluté ponorky, o které slavní Brouci zpívali. V ponorce můžete přečkat noc za 149 liber, tedy zhruba 5000 Kč.

Foto: Profimedia.cz

The Yellow Submarine (Žlutá ponorka) - reálný hotel nejen pro skalní fanoušky Beatles

Článek

Bubbles zaexperimentoval a vytvořil lákadlo pro všechny nadšené fanoušky Beatles. Nechal postavit plovoucí hotel, jehož design nechal zhotovit do věrné podoby světoznámé Žluté ponorky.

Foto: Profimedia.cz

Alfie Bubbles společně se svou Žlutou ponorkou.

Hotelová ponorka, která je vybavena nejnovější technikou a zařízením a samozřejmě také ložnicemi, kuchyní a koupelnami, kotví v liverpoolských Albertových docích, kde naleznete také nejslavnější beatlesácké muzeum. Zde si můžete prohlédnout celý život každého člena kapely.

BEZ KOMENTÁŘE: Yellow Submarine od skupiny Beatles

Foto: Profimedia.cz

Ponorka je plně vybavena luxusním sortimentem a vzpomínkami na kapelu.

Loď byla původně vlastnictvím společnosti Paramount Pictures, která ji využívala pro natáčení svých filmů. Od té ji převzal Bubbles s myšlenkou vytvořit opravdickou Žlutou ponorku. Jeho snem je postavit další celosvětově známé lodě, například Titanik nebo Černou perlu z filmu Piráti z Karibiku.

Píseň má drogový podtext

O písni Yellow Submarine se jeden čas vedla řada spekulací, například o drogovém podtextu. Členové kapely ale popírali, že by měla píseň nějaký skrytý význam. Paul McCartney dokonce řekl: ,,Je to zábavná píseň. Jednou v noci jsem přemýšlel, že by bylo hezké mít píseň pro děti a bylo by hezké být při tom na žluté ponorce. Je to píseň pro ně.“

Foto: Profimedia.cz

V interiéru nechybí ani krásné ložnice.

Řada fanoušků však věří, že text odkazuje na užívání halucinogenní drogy LSD, které se v 60. letech přezdívalo „žlutá ponorka“. Analýza textu navíc ukazuje na možného drogového dealera (muž, který se plavil na moři) a možnou závislost přátel skupiny (naši přátelé jsou na palubě).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám