Hlavní obsah

Poslední letošní lyžování: V Davosu končí sezóna až za dva týdny

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Davos

Na dveře klepe metrákovým beranidlem jaro a mnozí už mají lyže uklizené hluboko ve sklepě. Pokud máte ale jemné cukání, že byste si ještě letos chtěli jednou zalyžovat, švýcarský Davos končí sezónu až 22. dubna a na závěr sezóny připravil navíc výrazné slevy. A právě Davos je mezi Čechy nejoblíbenějším švýcarským zimním střediskem.

Foto: Profimedia.cz

Lyžování v Parsennu nabízí obrovské množství volnosti. V jarních měsících pak dvojnásob.

Článek

V Davosu a okolí se vyřádí snad všichni. Tak postupně - milovníci sjezdového lyžování preferují Parsenn, který je nejrozsáhlejší a nabízí mimo jiné i noční lyžování. Mladší pak nadchne spíše Jakobshorn - nabízí sluneční terasu se dvěma vířivkami a hlasitá hudba je samozřejmostí. Pischa láká pak zejména milovníky freeridingu.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Milovníci snowboardů milují v oblasti odvážné freeridové trasy.

Preferujete běžkaření? Oblast nabízí až 150 kilometrů běžeckých tras, které jsou zcela zdarma. Davos je ale taktéž rájem sáňkařů - trasy jsou tam celkem tři - Parsenn Klosters, Madrisa a Rinerhorn. Noční sáňkování pak nabízí i u některých sjezdovek.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Můžete se vydat i jen na pouhý zimní trek. Davos má stezek velké množství.

Co s volným časem? V Davosu se ukrývá mimo jiné velmi zajímavé Muzeum hraček či Muzeum zimních sportů, které velmi dobře mapuje počátky lyžování. Najdete zde mimo jiné i kombinézy či lyže známých lyžařů a budete si moci důkladně prohlédnout, jak vědecký vývoj postupně měnil nejen lyže, ale třeba i vázání. A pokud znáte román Thomase Manna Kouzelný vrch, musíte se zastavit v hotelu Schatzalp. [celá zpráva]

Rösti a klobásky

Pokud jste nadšení gastrocestovatelé, tak v Davosu oceníte zejména poctivou stravu. Tradiční rösti či fondue na sjezdovkách střídají i typické klobásy s chlebem. A kvasnicové pivo po namáhavém dnu také potěší nejednoho Čecha. A pokud máte vyšší nároky, tak ve městě nedávno otevřel své brány obří hotel Grischa, který ve svém nitru ukrývá hned pět restaurací. Jedna z nich se například specializuje pouze na fondue.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Rösti patří ve Švýcarsku k nejoblíbenějším jídlům.

A ceny? Pokud vyrazíte opravdu poslední týden, od 16.4. do 20.4., tak za 199 eur seženete ubytování na tři noci a třídenní skipas v hotelech Strela (3*) a Ochsen (2*).  Pětinoční varianta pak stojí o 100 eur více. A vzhledem k tomu, že do Davosu jezdí stále více Čechů, tak Švýcaři plánují v příštím roce několik speciálních akcí výhradně pro české turisty.

Doprava do Švýcarska a na místě

Pokud neplánujete jet do Davosu autem, alternativou jistě může být i letadlo. Swiss International Air Lines budou navíc od letního letového řádu nově nabízet lety 4x denně do Curychu, 1x denně do Ženevy a 4x týdně do Basileje.

Švýcarský dopravní systém (STS) je optimální propojení dopravy železniční, autobusové (žluté poštovní autobusy), lodní a městské ve 41 městech, vše s jedinou jízdenkou. Právě v dubnu platí akce 2 za cenu 1 pro Swiss Saver Pass a Swiss Saver Flexi Pass na 4 dny. Detaily na oficiálních stránkách – www.SwissTravelSystem.com

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám