Hlavní obsah

Putování za hvězdami v zemi nikoho

Novinky, Lucie Poštolková

Kvůli velkému světelnému znečištění si mnozí z nás jen matně vybavují, jak vypadá obloha posetá hvězdami. Fotograf Brad Goldpaint se s tím nechtěl smířit a vydal se do panenské přírody amerického kontinentu na pouť dlouhou více jak dva tisíce kilometrů do země nikoho, aby vytvořil unikátní snímky hvězd.

Foto: Profimedia.cz

Brad Goldpaint vzal vybavení a vyrazil na cestu dlouhou 2092 kilometrů, aby pořídil tyto úchvatné snímky noční oblohy.

Článek

Brad Goldpaint je považovaný za specialistu v oboru "úžasné oblohy nad námi." Dokládá to i jeho sbírka snímků z putování napříč Severní Amerikou.

Goldpaint fotografie pořídil při 2092 kilometrů dlouhém výletě po páteřní stezce Pacific Crest Trail, která vede z Kanady až do Kalifornie.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdná obloha nad vodopádem

Na túře se devětadvacetiletý fotograf potýkal s blátem, komáry a sněhem zasypanými průsmyky. Ale pro zachycení nejtmavší oblohy na kontinentě to za to stálo.

Goldpaint přiznává, že se na cestu vydal za hledáním smyslu života. "Před dvěma lety jsem se těžko vyrovnával se smrtí maminky. Hledal jsem smysluplnou práci. Hodně mě to změnilo. Přemýšlel jsem nad svým životem a tápal po nějakém směru, ptal jsem se, co chci dál," cituje fotografa internetový magazín Huffingtonpost.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdná obloha ve skalách

Foto: Profimedia.cz

Padající hvězdy

"Minulý rok jsem se rozhodl vydat se na cestu. Sbalil jsem batoh a šel hledat matku přírodu. Myslím, že neposkvrněná příroda je krásná a umožnila mi hlubokou sebereflexi při focení a pochodu po stezce Pacific Crest Trail," dodal vyrovnaný Goldpaint.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdy ukazují otáčení Země

Foto: Profimedia.cz

Hvězdná obloha

Pacific Crest Trail začíná v Mexiku na hranicích Campo a Kalifornie. Končí pak v Manning Parku v Britské Kolumbii.

Fotografie vystavují od 12. listopadu do 8. prosince 2011 v galerii Mount Shasta v Kalifornii.

Foto: Profimedia.cz

Hvězdná obloha

Foto: Profimedia.cz

Hvězdná obloha ve skalách

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejnebezpečnějších měst na světě

Kolikrát cestujete prstem po mapě a říkáte si, to bych chtěl vidět. Ale strach o vaši bezpečnost vám nedovolí vyjet za krásnou přírodou či pěknými památkami do...

Nejvíce znečištěná města na světě

Znečištění životního prostředí trápí mnoho měst a je velmi těžké rozhodnout, která z nich patří mezi ta nejvíce "poškozená". Přesto se internetový server...

Výběr článků

Načítám