Hlavní obsah

Veřejnost vybírá nejkrásnější nádraží České republiky pro rok 2011

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do konce března může veřejnost zasílat své návrhy na Nejkrásnější nádraží v České republice pro rok 2011. Z nich vybere deset finalistů odborná porota. O prvním místě bude opět rozhodovat do konce května veřejnost.

Článek

Pátý ročník soutěže o Nejkrásnější nádraží České republiky, kterou pořádá Asociace Entente Florale CZ, pomalu vstupuje do poslední fáze. Do 31. března může veřejnost posílat své návrhy a tipy na své favority vlakových zastávek a nádraží.

Deset finalistů bude vybírat porota do konce dubna, z nich si pak veřejnost odhlasuje vítěze do 31. května. Slavnostní vyhlášení vítěze proběhne 17. června 2011 v Senátu.

Navrhovatelé budou také oceněni. Vylosovaný šťastlivec obdrží volnou rodinnou

vstupenku na zajímavou akci spojenou se železnicí - parní vlak nebo jízdenku na jízdu po soukromé železnici.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Historický vláček Hurvínek

Smyslem soutěže je zlepšit prostředí železničních nádraží, stanic a zastávek a zvýšit zájem veřejnosti o železnici a o cestování vlakem. Soutěž motivuje vlastníky, správce, zaměstnance a obce k zodpovědné péči o svěřený majetek. Po zásluze oceňuje dobrou práci lidí, kterým na jejich nádraží či stanici opravdu záleží. Soutěž o titul Nejkrásnější nádraží ČR probíhá od roku 2007.

Své návrhy nádraží se třemi kvalitními fotografiemi a stručným komentářem zasílejte nejpozději do 31. března 2011 na adresu nejkrasnejsinadrazi@cd.cz nebo dostalova_alena@seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

K pestrobarevnému Šivovu chrámu v Neelkanthu

Jedním z nezapomenutelných zážitků, které nabízejí indické Himaláje, může být pro cestovatele pěší či motorizovaný výlet z Rišikéše do Neelkanthu k nádhernému...

Deset nejlepších plážových měst na světě

Váháte, jestli dát při dovolené přednost opalování na pláži, nebo raději poznávat kulturu, kavárničky, městská zákoutí a nasávat atmosféru středomořských...

Výběr článků

Načítám