Hlavní obsah

Noc na tajuplném anglickém hradě vás přenese do časů Robina Hooda

Novinky, Lucie Poštolková

Na jednom z mnoha vrchů v Anglii se do mlhy noří středověký hrad Peckforton Castle, na kterém bojoval za spravedlnost a lásku své vyvolené filmový hrdina Robin Hood. Od roku 2006 funguje středověká stavba jako luxusní hotel, který je dostupný téměř každému turistovi. Podobně jako i mnoho dalších anglických hradů láká zájemce na romantické pobyty, firemní team buildingy i slavnostní obřady.

Článek

Na hradě se se kromě firemních akcí zaměřují na zejména pořádání svateb. Při netradičním obřadu pod širým nebem přinášejí prstýnky vycvičení draví ptáci. Pro novomanžele je připraven apartmán s obrovskou vanou a postel s nebesy. 

Některé pokoje jsou umístěny přímo ve věži, a tak ke dveřím přivádí ubytované temné točité schodiště. Člověk se zde ocitne v dávných dobách středověku, ale díky vymoženostem z 21. století vám zima nebude. Možná se vám ani nebude chtít odjet.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Velká síň

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Hradní koupelny

Po celém hradě v roce 1890 nechal Wilbraham Tollemanch zavést centrální topení po celém hradě. Navíc v každém pokoji mají krb, ale kvůli přísným protipožárním opatřením se krby používají jen zřídka. Před krbem v každém pokoji najdete elektrický krb.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Útulný pokoj ve věži hradu

Peckforton Castle byl postaven baronem Tollemanchem v roce 1850 jako venkovské sídlo postavené v době romantismu ve stylu středověkých hradů. Navrhl ho architekt Anthony Salvin. Nachází se uprostřed lesa v severní čísti Peckfortonských vrchů, dva kilometry od vesnice Peckforton.

Jako rodinná rezidence fungoval Peckforton Castle do roku 1939.  V sedmdesátých a osmdesátých letech se na hradě natáčelo několik seriálů a filmů. Mezi nejznámější patří seriál Doktor Who a film Robin Hood z roku 1991 s Umou Thurmanovou a Patrickem Berginem.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Pohled do mlhavého anglického rána

Hrad byl otevřen veřejnosti v roce 2006 a funguje jako luxusní hotel. Nabízí 38 samostatných pokojů a pět stylových zasedacích místností, které se používají na firemní team buildingy. K nim patří například Knihovna, Šestihranná místnost a Velká síň.

Cena za jednu noc se pohybuje od 60 liber (asi 1680 korun). Na Peckforton Castle se nejlépe dostanete taxi službou z letiště Johna Lennona v Liverpoolu. Hrad nabízí také vlastní dopravní službu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám