Hlavní obsah

Mexico City zavedlo pro ženy speciální růžové taxíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexico City

V ulicích Mexiko City se objevily růžové taxíky zavedené speciálně pro ženy. Mexiko City se tak připojilo k dalším městům s pohlavně oddělenými taxi službami. Nových pětatřicet růžových automobilů řídí pouze a výhradně ženy, čímž by se měl omezit počet nepříjemných zážitků sexuálního harašení, které na ženy často čekají v taxících řízených pány.

Článek

„Lidé nás zastavují na ulici a gratulují nám a ženy se nás pořád ptají, jak mohou našich služeb využívat a jak si objednat jednu z nás,“ tvrdí řidička Lidia Hernandezová ze společnosti Růžové Taxíky.

V Mexico City bohužel nejsou výjimkou ani fyzické útoky na ženy, které mužští řidiči v nejlepším případě „pouze“ osahávají, v horším dojde k hrubému zneužití. Radnice sama projekt podpořila dotací 5,6 miliónu pesos, což v přepočtu činí zhruba 7,5 miliónu korun.

 Vozidla jsou vybavená GPS a napojená na operátora

„Všechna vozidla jsou vybavena navigací GPS s bezpečnostním tlačítkem napojeným na operátora pohotovosti a mají také bankovní terminály, takže se lze vyhnout placení v hotovosti, což poskytuje ještě více bezpečnosti,“ tvrdí šéf společnosti Eduardo del Castillo.

Ženské taxíky mají například také v Kolumbii, tam rovněž slouží z bezpečnostních důvodů, zatímco v Dubaji z kulturních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám