Hlavní obsah

VIDEO: Nejkrásnější hotelová apartmá v luxusních pražských hotelích

– PRAHA
Novinky, Jakub Kynčl

Vítězství pražského hotelu Aria v anketě Tripadvisoru o nejluxusnější hotel světa rozpoutalo velký zájem o pražské hoteliérství. Hotel Aria jsme vám představili již před týdnem, a tak jsme nyní vyrazili po dalších špičkových pražských hotelech a nahlédli do jejich nejkrásnějších apartmá.

Článek

Natočili jsme nejkrásnější ubytovací prostory hned čtyř pražských hotelů - U Zlaté Studně, Le Palais, Mandarin Oriental Prague a Kempinski Hybernská.

U Zlaté Studně: romantika s domáckou atmosférou

Hotel U Zlaté Studně nacházející se v těsné blízkosti Pražského hradu oplývá domáckou útulnou atmosférou a krásným výhledem na Prahu z velmi zajímavého místa.

Již příchod do hotelu je výjimečný, do jeho vchodu vede samostatná úzká ulička, která samotným vstupem končí a je jinak slepá. Hotel nemá přímo prezidentské apartmá, rozděluje tedy jen pokoje a tzv. suity, které jsou o poznání reprezentativnější. Apartmá Tycho de Brahe a Rudolf II si však s leckterým prezidentským apartmá nezadají.

:. Hotel U Zlaté Studně: Tycho de Brahe suite

Část pokojů hotelu U Zlaté Studně nabízí neopakovatelný výhled na Prahu a člověk si ho může vychutnávat opravdu plnými doušky nejen ze svého pokoje, ale i z restaurace a zejména letní terasy. Specialitou hotelu je pak tzv. polštářové menu, kdy si host vybere přesně jaký typ polštářů chce mít pod hlavou, spolu s jejich vůní. A právě takové maličkosti umí zpříjemnit pobyt nejvíce.

Pobýval zde například tým Rubense Barichella či modelka Adriana Sklenaříková. Ceny v nejlepších apartmá začínají na 450 eurech (12 700 korunách).

Le Palais: Royal Suite je nefalšovaným sídlem králů

Pražský hotel Le Palais se nachází v ulici U Zvonařky nedaleko Nuselských schodů a jen 5 minut jízdy od Václavského náměstí. Hotel byl původně postavený jako rezidenční palác v roce 1897 a historie se v něm promítá doslova v každém koutě. To nejlepší, co hotel nabízí, je tzv. Royal suite. Jde o pětiložnicový komplex i s halou, která je hostům plně k dispozici. Výhled na Prahu je pak ve speciálním výklenku, který je jako stvořený pro romantickou večeři.

:. Le Palais: Royal suite

Speciální apartmá je velmi vhodné pro menší skupinky turistů. Bydlí na jednu stranu dohromady, zároveň však mají každý pohodlí své ložnice a koupelny. "Toto apartmá využívá často ruská a arabská klientela. Někdy sem také přijedou skupinky mužů pořádající rozlučku se svobodou. Prostornost a soukromí jednotlivých pokojů je pak plně dostačující," uvedla zástupkyně hotelu Denisa Santos.

Hotel si pro svůj pobyt vybrala například herečka Salma Hayek, Tomáš Hanák, Tereza Maxová či opět modelka Adriana Sklenaříková. Cena za noc činí 2400 euro (67 800 korun)

Mandarin Oriental: orientální zážitek s půvabnou terasou

Pražský Mandarin Oriental vznikl rekonstrukcí a modernizací bývalého dominikánského kláštera. Díky své členitosti a menším rozměrům působí tento hotel komorně a útulně. Mnoho prvků z původní stavby tak navozuje výjimečnou atmosféru, kterou doplňuje vhodné umístění hotelu v Nebovidské ulici nedaleko Hudebního muzea.

:. Mandarin Oriental: Presidential suite

Za číslem apartmá 501 se schovává dvouposchoďové prezidentské apartmá s obrovskou terasou nabízející výhled přímo na Pražský hrad. Vrchní patro apartmá pak nabízí krásný výhled do všech zbylých světových stran. Moderní prvky spojené s tradiční architekturou pak jen umocňují příjemný pocit, který z tohoto apartmá host má. Kompletně mramorová koupelna je již jen takovou třešničkou na dortu.

Pokud chcete v Presidential suite strávit noc, musíte si připravit 4 000 euro, tedy 113 000 korun. A kdo již tento hotel ke svému pobytu zvolil? Dalaljáma či zpěvačky Kylie Minogue a Gwen Stefani.

Kempinski Hybernská: nový konkurent pro zavedené hotely

Hotel Kempinski Hybernská je umístěn v srdci města v Hybernské ulici, nedaleko hlavních kulturních a historických památek, jako je Prašná brána a Obecní dům nebo Staroměstské a Václavské náměstí, a zároveň v těsné blízkosti nákupních a firemních center. Rekonstrukce samotné budovy na luxusní hotel stála 20 miliónů euro, tedy zhruba 560 miliónů korun.

:. Kempinski Hybernská: Presidential suite

Presidential suite v barvách tmavého vlašského ořechu a béžové je chloubou hotelu. Na 186 metrech čtverečních se rozkládají dvě ložnice, obývací pokoj a jídelna. Rozměrná terasa s jacuzzi je pak příjemná zejména v letních měsících. Zajímavostí jsou pak prosklené dveře na toaletu, které se stávají ve světě stále modernějšími.

Nedávno v prezidentském apartmá hotelu Kempinski bydlela Ivana Trumpová či Woody Allen. Z vybraných apartmá je toto nejdražší, přijde na 5 000 euro, tedy 141 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám