Hlavní obsah

Kam vyrazit v Praze na čarodějnice

Novinky, lap

Pálení čarodějnic patří mezi staré pohanské obyčeje, které přežívají více na venkově než na městech. Přesto se letos plánují různé akce i v Praze a okolí. Na poslední dubnový den je po Praze připraveno několik akcí.

Foto: archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pokud stále váháte nad dnešním večerem a máte doma nějakou čarodějnici navíc, nezůstávejte doma. Pokud zůstali v Praze, není nic ztraceno.

Na Hostivařské přehradě začíná program ve 13 hodin

Od 13 hodiny začíná nejprve program pro děti u Hostivařské přehrady. Děti se mohou těšit na opékání buřtů, vyprávění pohádek a různé soutěže. Od 14.30 hodin rozvlní hladinu hudební kapely a interpreti, například Jiří Schmitzer, Mňága a Žďorp a další. Další informace zde.

Čarodějnice na Ladronce

Úderem 15 hodiny se zvýší výskyt čarodějnic na Ladronce, kde se od 17hodiny bude konat i volba Miss Čarodějnice. Program je plný soutěží, ale je připraven také hudební vystoupení kapely Krausberry. Čarodějnice nejvíce nalákají na ohnivou show ve 21 hodin. Další informace zde.

Břevnovský klášter bude upalovat čarodějnice také

Na Praze 6 je připravená druhá čarodějnická akce u břevnovského kláštera. Zřejmě je koncentrace čarodějnic na šestce vyšší. Program začíná v 17.30 hodin. Jsou připravené různé soutěže, ale samotné upalování začíná v 19 hodin.

Pražský Majáles letos okupuje Džbán

Největší koncentrace studentů bude u vodní nádrže Džbán, kde se letos chystá Pražský Majáles. Program opět zaplní domácí hudební kapely a můžete se těšit také na volbu Krále majálesu. Mezi nejočekávanější kapely patří Chinaski a Support Lesbiens. Snaha organizátorů o lepší úklid zavedla nové pravidlo sběru kelímků, každý kdo do sběrny donese 50 kelímků, získá pivo zadarmo. Další informace zde.

Malá Strana se bude hemžit čarodějnicemi

Na Malostranském náměstí u domu číslo 27 se v 19 hodin sejde roj čarodějnic, který bude mířit na Kampu, na náplavku za Sovovými mlýny, kde bude upáleno několik čarodějnic. Heslo: košťata, netopýry, kočky a jinou havěť sebou!

Oslava čarodějnic s Café Na půl cesty

Centrální park Pankrác připravil také čarodějnické hemžení. Je připravená dílnička výroby a pálení čarodějnic pro děti, Aukce obrazů duševně nemocných z arteterapeutického ateliéru o.s. Baobab, koncerty, večerní oheň, symbolické pálení nepotřebných věcí, vystoupení hudebních kapel pro mladé publikum. Další informace zde.

Pokud bydlíte na Praze 4 a máte daleko do parku na Pankráci, můžete upalovat čarodějnice ve Žlutých lázních, kde je program připraven od 18 hodin.

Z Císařské louky čarodějnice jen tak neuteče

Na pětce se budou čarodějnice upalovat na Císařské louce od 16 hodin. Zahraje několik kapel, například Prohrála v kartách nebo Snoo a další. Upalovat se bude za kěždou cenu, akce je zastřešená a oheň jen tak neuhasne. Vstupné je 100 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám