Hlavní obsah

V největším kukuřičném labyrintu světa se návštěvníci občas ztratili

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

To, co mělo být původně veselou podzimní zábavou, se zvrhlo v noční můru připomínající scény z hororových filmů. I tak lze popsat zážitky některých návštěvníků, kteří se ztratili v největším bludišti vytvořeném v kukuřičném poli. To bylo k vidění u kalifornského Dixonu. Jeho majitelé, bratři Matt a Mark Cooleyové, jej vytvořili na ploše 24,3 hektaru, čímž o osm hektarů překonali vlastní rekord z roku 2007.

BEZ KOMENTÁŘE: Největší kukuřičné pole se rozkládá na ploše 24,3 hektaru

 
Článek

Ztracení návštěvníci poté, co boj s labyrintem vzdali, volali policii, aby jim pomohla dostat se z kukuřičného vězení na svobodu.

Tvar bludiště se letos velmi podařil, návštěvníci se střídavě proplétali sekcemi tvořenými kruhovými a lineárními útvary. Není divu, že se mnohým podařilo ztratit totálně orientaci, a zůstali tak polapeni v kukuřičné záplavě.

Foto: David Nishikawa

Labyrint zabíral letos plochu 24,3 ha.

Bratři Matt a Mark jsou farmáři, kteří přišli na nápad kukuřičného bludiště kolem roku 2000 při vymýšlení způsobu, jak podpořit prodej dýní ze svých polí. Od té doby je labyrint každoročně neodmyslitelnou součástí tamních dýňových slavností.

Tvorba bludiště si samozřejmě žádá pečlivou přípravu. Mark nejprve nakreslí plánek bludiště na počítači v excelu. Pak už se může začít se setbou a následně s prosekáváním cestiček. Do práce se pravidelně zapojuje nejen celá rodina, ale také přátelé, a dokonce i místní basketbalový a fotbalový tým.

Foto: Matt Cooley

Každé bludiště začíná jako plánek vytvořený pomocí tabulkového programu na počítači.

Každým rokem vzniká zcela nové bludiště s novým tvarem, které je na konci sezóny nemilosrdně sklizeno a zpracováno. To letošní, které má svůj zápis v Guinnessově knize rekordů jako největší na světě, bylo sklizeno minulý týden.

Reklama

Související články

Přísavník dodá podzimu zcela nový rozměr

Na přísavníku nádherně vyniká velkorysá povaha podzimu. Nevyčerpatelné tvůrčí schopnosti třetí roční doby se odrážejí v každičkém jeho listu. Skoro to vypadá,...

Budky a krmítka pro ptačí návštěvníky

Ptačí budka a krmítko mohou být ozdobou zahrady nebo okna domu. Víme-li, jaký druh ptactva se v našem okolí slétává, nachystáme jim úkryt podobný tomu, který...

Výběr článků

Načítám