Hlavní obsah

Barevné jaro

Někdy bývá jaro pozvolné a nesmělé, v posledních letech vždy ale spíš poskočí rovnou do léta. A přesně taková je i naše květnová floristická inspirace s pryskyřníky a sasankami veselá, plná sytých barev a skoro letní.

Foto: Profimedia.cz a Thinkshock, .

Článek

Zkombinujte časně kvetoucí jarní rostliny v mnoha barevných odstínech. Tulipánům to bude v jedné váze s pryskyřníky a zahradními sasankami slušet. Přebytečné listy květinám otrhejte, zbytečně by ve vodě zahnívaly a stonky při každé výměně vody seřízněte. V chladnějším prostředí a v čerstvé vodě vám kytice vydrží asi týden.

Foto: Profimedia.cz a Thinkshock

Velké a jednoduché květy zahradních sasanek ozvláštňuje modrá barva. Aby dostatečně vynikla, je třeba ji doplnit kontrastním, tj. barevně jemnějším a drobnějším podkladem, jako je například fialkový šeřík nebo žlutozelené květy miříkovitých.

Foto: Profimedia.cz a Thinkshock, .

Opravdu originální a vtipné aranžmá doprostřed stolu, které ani nepotřebuje vázu. Otvory do citronu vyřízněte pomocí dlouhého a úzkého nože. Měly by být hluboké, aby se stonek pryskyřníku nevyvrátil. Příliš široké díry vyplňte dvěma rostlinami.

www.floranazahrade.cz

Reklama

Související články

Nejlepší přírodní hnojivo

Až 300 kilogramů. To je průměrné množství odpadu, které každý z nás ročně vyprodukuje. Více než jednu třetinu přitom tvoří bioodpad, který je možné...

Bazénů v Česku rychle přibývá

Podle čerstvého průzkumu agentury EUSA připadá v Česku na 100 tisíc obyvatel víc než 2050 rodinných bazénů. Větší počet bazénů na hlavu je v Evropě pouze ve...

Start bazénu do nové sezony

Už jste svůj bazén odzimovali? Jestliže nikoliv, je nejvyšší čas to udělat. Jistě vám k tomu přijde vhod několik odborných rad, jak na to.

Výběr článků

Načítám