Hlavní obsah

Maminka dětem vymyslela jako zábavu velmi netradiční velikonoční dekorace

Novinky, Jana Nesvadbová

Koronavirová omezení se promítla i do života běžné rodiny z Runcornu v anglickém hrabství Cheshire. Bývalo jejím pravidelným zvykem vyzdobit na Velikonoce zahradu a s dětmi se vydávat na výpravu za vajíčky, která v ní „poztrácel” velikonoční zajíček. Kvůli strachu z možné nákazy se ale oslavy přesouvají do interiéru domu. I zde se však rodina dokázala zabavit. Stačila jen trocha fantazie a děti jásaly nadšením.

Foto: Profimedia.cz

V Británii maminky přikročily k velikonočnímu zdobení. Místo zahrad se zdobí umělé vánoční stromečky.

Článek

Nevšední velikonoční výzdobu se rozhodla se svými dvěma dětmi, šestiletým Arthurem a čtyřletou Iris, vytvořit doma 34letá maminka Louise Connollyová.

Běžně na Velikonoce vyzdobila zahradu před jejich domem a s dětmi se pak vydávala po stopách velikonočního zajíčka, aby hledaly, co jim tam zanechal jako nadílku. Letošní Velikonoce se ale kvůli riziku nákazy koronavirem budou v jejich rodině odehrávat raději uvnitř domu.

Maminku to ovšem nijak nevyvedlo z míry, protože pro své děti okamžitě vymyslela náhradní program. Dům potřebuje především stylově rozjásat. A proč k tomu mimořádně nevyužít předmět, který stejně zůstává většinu roku zcela bez užitku ve sklepě? Louise v něm tedy zalovila a vytáhla vánoční stromeček.

Foto: Profimedia.cz

Tradiční kouličky a žárovky nahrazují vajíčka a mrkvičky.

Foto: Profimedia.cz

Virus - nevirus, děti potřebují nějak zabavit a Velikonoce jsou za dveřmi. Britské maminky berou věc nápaditě a s nadhledem.

Společně s dětmi ho pak ozdobila, ale tentokrát ve velikonočním stylu. Namísto kouliček a svíček na něm visí barevná vajíčka, mrkvičky a další. Chybět samozřejmě nesmí ani řetěz, ovšem z peří a kytiček. Celek pak doplňuje plyšový králíček na samém vršku.

„Vzhledem k dané situaci a šílenství okolo toho mě napadlo, že bychom mohli zkusit trochu rozveselit náš dům, protože tu budeme zavření na poměrně dlouhou dobu. A tohle děti alespoň zabavilo. Byly nadšené. Prostě chci, aby si na tento čas uchovaly hezké vzpomínky,” svěřila se deníku Birmingham Mail maminka Louise.

Foto: Profimedia.cz

Nechte se inspirovat. Vánoční jehličí a velikonoční motivy si nemusejí protiřečit.

A jak ukazují snímky, nebudou takto vypadat letos Velikonoce jenom u Connollyových. Stejným způsobem se zdobí umělé vánoční stromečky ve spoustě dalších rodin s malými dětmi po celé Británii. Co to zkusit také?

Anketa

Zkusíte to také a ozdobíte si velikonočně stromeček?
Ano, také o tom přemýšlíme.
6,5 %
Možná, když nás nenapadne nic lepšího.
2,9 %
Nevím. Ještě se uvidí.
3,2 %
Myslím, že to u nás neprojde.
7,5 %
To je zase nesmysl! Ani náhodou!
79,9 %
Celkem hlasovalo 3100 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám