Hlavní obsah

Hydroponická zahrádka umožňuje pěstování zeleniny a bylinek v průběhu celého roku

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I lidé, kteří nemají vlastní zahrádku, mohou pěstovat zeleninu a bylinky, a to přímo doma a po celý rok. Nový kultivační stroj umožňuje vypěstování řady druhů za pouhý měsíc. Rostliny vyrůstají bez půdy jen v živném roztoku. Není proto třeba mít obavy z nepořádku, který by hlína mohla v kuchyních a jídelnách jinak způsobit.

Foto: Profimedia.cz

V zahrádce můžete pěstovat i některou zeleninu. Třeba cherry rajčata.

Článek

Hydroponické zařízení od společnosti Aspara je podle titulu Vegan Magazin dodáváno se sadami osiva pro více než patnáct různých druhů.

Semenné kapsle jsou dodávány s živinami, které mají zaručit, že rostliny určitě vyrostou. Upravená teplota a dostatek vody ze systému pak minimalizují riziko uhynutí rostlin.

Foto: Profimedia.cz

Zahrádka na první pohled připomíná spíš laboratoř.

Tento typ pěstování je v posledních letech hodně v kurzu. Je oblíbený jako systém pro vytváření tzv. zelených stěn. Ty se hojně objevují v kancelářských prostředích, do kterých vnášejí žádoucí živý rostlinný prvek.

Foto: Profimedia.cz

Rostliny vyrostou z předpřipravených kelímků.

Kapsle uživatelé zapouzdřují do speciálního tácku. V každém růstovém cyklu je možné vypěstovat až šestnáct rostlin. Například petržel, rajčata, ředkvičky, bazalku nebo koriandr.

Foto: Profimedia.cz

Pěstování je nenáročným a zábavným procesem.

Systém používá kombinaci LED osvětlovacích světel, automatického zavlažovacího systému a pokročilých senzorů. Všechny jsou napojeny na řídicí systém uvnitř základny zahrádky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám