Hlavní obsah

Designové prvky s motivy písmen a číslic zastoupí v domácnosti učebnice

Novinky, tnk

Pokud chcete své děti rychle naučit číst a počítat, pak zkuste zauvažovat o interiérových kouscích s motivy písmen nebo číslic. Kromě toho, že jde o funkční výchovné pomůcky, působí tyto kousky navíc také jako efektní dekorace. Poslední dobou jsou také k vidění na mnoha designových veletrzích.

Foto: TakaTomo.de (3x)

Kuchyň plná kousků s motivy písmen nebo číslic se dětem vtiskne do paměti.

Článek

Asi nejznámějšími designovými kousky s motivy písmen jsou ty inspirované designem Arne Jacobsena. Ten navrhl v roce 1937 typografii, která je významným milníkem v této oblasti. Abeceda podle Jacobsena se o mnoho let později stala základem série Design Letters a jeho typografie tak ozdobila porcelán, textilie i stěny mnoha soudobých interiérů.

Foto: TakaTomo.de, Einrichten-design.de

Lehké nádobí pro děti zdobené abecedou je ideální do domácností milovníků typografie.

Volte hlavně kousky, kde jsou číslice a písmena nejvýraznějším dekorativním prvkem. Vyhnete se tak přílišné zdobnosti, která je v zásadě minimalistickým předmětům dekorovaným typografií spíš na škodu.

Foto: Yellow Octopus, Einrichten-design.de

Efektním zpestřením budou i písmena na lednici nebo minimalistický adventní kalendář.

Domácí kutilové si mohou řadu kousků vyrobit i sami doma. Na polštáře si mohou našít písmena, případně vytvářet zajímavá aranžmá z dřevěných prvků popsaných různými písmeny.

Foto: Balakryl

Dětem můžete vyrobit kostky a nadepsat je písmeny. Poslouží jako učební pomůcka i jako efektní dekorace.

Z jednotlivých kousků s písmeny pak můžete skládat různá slova a učit děti, jak vypadají slova napsaná. Kombinovat můžete podle libosti talíře, hrnky, sklenice a další předměty potištěné písmeny.

Foto: Type Hype, TakaTomo.de

Nádobí pro děti s písmeny se hodí i do minimalistickách domácností.

Prostor pak doladíte tapetami nebo obklady za kuchyňskou linku s tímto motivem. Počítejte s tím, že prostor pak může působit trochu chaoticky a neuspořádaně. Ostatní dekorace proto volte spíš střídmé a jednoduché.

Foto: Arthouse, Einrichten-design.de

Písmeny a číslicemi můžete zpestřit i tapety nebo různé textilie v bytě.

Pokud chcete zařídit interiér tak, aby co nejvíc vyhovoval dětem, zkuste jim vytvořit pokoje podle trendů a dopřejte jim třeba pokoj ve stylu vesmírné stanice. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám