Hlavní obsah

Nový trend - dekorování stěn shlukem menších obrázků se stejnými rámy či tematikou

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří jdou rádi s dobou, se mohou nechat inspirovat jedním z nejvýraznějších trendů v dekorování stěn. Jsou jím obrázky uspořádané do celků, které podobně jako mozaika dohromady vytvářejí jeden obraz. Obvykle mají nějaký shodný prvek, kterým může být barva rámu, velikost, barva fotek nebo obrázků aj.

Foto: DelightFull, Photolini - CJ Quadrat (3x)

Shluky obrázků jsou efektním zpestřením moderních interiérů.

Článek

Shluky obrázků jsou dekorativním a poměrně výrazným prvkem, který se příliš nehodí do místností, které by měly spíše uklidňovat. Jde ale o ideální dekoraci do chodeb, předsíní nebo obývacích pokojů. Před věšením obrázků se vyplatí zauvažovat nad celkovou podobou mozaiky z obrázků. Rozhodně není od věci si ji předem nakreslit.

Ti, kdo nejsou dost odvážní na vlastní tvorbu, mohou sáhnout po tapetách, které zobrazují obrázky rozmístěné profesionály.

Foto: 5qm.de Tapeten

Nejjednodušším řešením jsou tapety s motivem desítek obrázků.

Aby celek působil jednotným a vkusným dojmem, držte se podobného motivu, kterým může být téma fotek nebo jejich barevné ladění. Obrázky by spolu měly korespondovat a ladit k sobě.

Foto: , Photolini - CJ Quadrat

Obrázky se vyplatí sladit motivem nebo barvou fotek.

Kvůli tomu, že jde o věšení mnoha drobnějších obrázků, si tato dekorace žádá vyvrtání dostatku otvorů do stěn. Pokud se tomu chcete vyhnout, volte spíše větší rámy, které umožní umístění mnoha menších obrázků a fotek uvnitř. Dosáhnete tak podobného efektu s menší námahou.

Foto: Black By Design

Jednoduchým řešením jsou rámečky sloužící jako konstrukce pro mnoho dalších obrázků.

Nebojte se výraznějších a dekorativnějších rámů. Právě ty dodají shluku obrázků na stylovosti, proto se je vyplatí nechat vyniknout a nesnažit se je za každou cenu sladit s výmalbou.

Foto: Idyll Home, Photolini - CJ Quadrat

Volit můžete i obrázky zavěšené na řetízku nebo na držátku.

S obrázky si můžete pohrát a vytvářet celky, které budou spíše sbírkou pohledů z určitých míst nebo přírodních prvků v jednotném stylu. Takové dekorace mohou mít i vzdělávací funkci.

Foto: HolzDesignPur

Obrázky se zadní částí vyplněnou sklem mohou posloužit jako herbář.

Pokud se zajímáte o módu v interiérech, určitě nezapomeňte do interiéru zakomponovat i měděné prvky, které jsou také velkým hitem poslední sezóny. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám