Hlavní obsah

O titul Stavba roku se letos utká 52 projektů

Novinky, nes

Organizátoři 25. ročníku soutěže Stavba roku po uzavření příjmu přihlášek do kategorií Stavba roku a Zahraniční stavba roku radostně hlásí, že i letošní, jubilejní ročník lze považovat za silný. Porotě se na stole sešlo celkem 52 přihlášek projektů nejrůznějšího architektonického žánru.

Foto: Archiv soutěže Stavba roku

Vítězové loňského ročníku soutěže Stavba roku 2016 – Tunelový komplex Blanka, archeologický park Pavlov, Stezka v oblacích, rekonstruovaný městský stadión, Muzeum polských dějin

Článek

S posledním květnovým dnem se uzavřela možnost přihlašovat stavby do kategorií Stavba roku a Zahraniční stavba roku. Do první přišlo celkem 47 přihlášek, do druhé pět.

Odborná porota a členové Sboru expertů, kteří již měli možnost začít se s nimi seznamovat, s potěšením konstatují, že letošní ročník soutěže bude velmi silný. A to nejenom z hlediska počtu účastníků, ale především z hlediska kvality. Právě kvalita každoročně přihlašovaných staveb má rok od roku vzestupnou tendenci. Soutěž tak představuje reprezentativní přehlídku českého umění v oboru stavebnictví a architektury.

Organizátoři soutěže proto upozorňují na dvě další kategorie, které jsou stále ještě otevřené a lze do nich posílat přihlášky. Jsou to Urbanistický projekt roku a Stavba roku Středočeského kraje. Do obou kategorií se lze hlásit až do 30. června 2017.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám