Hlavní obsah

Kartonový stan jako nepromokavý příbytek pro milovníky festivalů i vodáky

Novinky, tnk

Britská firma přichází na trh s nepromokavými stany KarTent vyrobenými z kartonu. Výrobci počítají s tím, že si je oblíbí především návštěvníci hudebních festivalů. Nápad se zrodil poté, co ze statistik výrobcům vyšlo, že čtvrtina návštěvníků nechává svůj zničený stan na místě v okolí konání festivalů.

Foto: Novinky

Kemp z kartonových stanů ocení vodáci i návštěvníci letních festivalů.

Článek

Na britských festivalech Glastonbury a Creamfields se budou letos prodávat netypické stany vytvořené z kartonu. Jsou určeny pro nocování jednotlivce nebo páru. Mají typickou světlehnědou barvu a působí jednoduše a uměřeně.

Počítá se s tím, že si návštěvníci stany vyzdobí podle svého. Mohou je například polepit jakýmikoli oblíbenými fotkami. Jde zároveň i o zajímavou příležitost pro sponzory a partnery akcí, kteří je mohou opatřit svými logy.

Výhodou stanů je i to, že dobře chrání před ranním sluncem. Uživatelé se také nemusí starat o dopravu příbytku na místo, odpadne jim tak jedna nepříjemná povinnost.

Foto: Profimedia.cz

Výhodou stanu z kartonu je lepší zvuková izolace.

Za samotným vznikem stála myšlenka, že by bylo dobré vytvořit jednoduše recyklovatelné dočasné stany. Ty budou hned po použití návštěvníky ekologicky zlikvidovány a následně z nich může vzniknout toaletní papír, krabice na boty nebo třeba učebnice aj.

Většina návštěvníků festivalů, kteří své stany často v alkoholovém opojení opouští, si totiž s ekologií příliš hlavu neláme.

Foto: Profimedia.cz

Stany je možné pokreslit nebo polepit podle vlastního vkusu.

Stany by měly vydržet třídenní intenzivní déšť, což je pro festivaly, které obvykle trvají přes víkend, dostačující.

Karton si v poslední době získává řadu příznivců a vzniká z něj dokonce i bytový nebo kancelářský nábytek.

Faktem je, že tento materiál příliš odolný není, skrývá ale velký potenciál pro kreativní jedince.

Výjimkou nejsou ani interiéry zařízené z kartonu i balíků. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám