Hlavní obsah

Důchodce si vyzdobil dům podle své fantazie, inspiroval se u Gaudího

Novinky, tnk

Penzista Jam Imani Rad si navzdory nelibosti místního úřadu utvořil interiér a zahradu městského domu k obrazu svému. Inspiroval se mozaikami od architekta Antoni Gaudího. Podobně jako slavný umělec dal průchod své fantazii, ta je ale v tomto případě hodně divoká.

Foto: Profimedia.cz

Koupelnu zdobí bohatá mozaika.

Článek

Interiér domu Jama Imaniho Rada rozhodně není střídmý. V malém prostoru kreativně vyzdobil skoro každý centimetr.

Baví ho především mozaiky, kterými dekoruje pracovní plochy, dveře skříněk, stolky i kuchyňskou linku. Interiér jeho bytu je kvůli přezdobenosti doslova chrámem nevkusu. Heslo „Méně je více” platí v tomto případě dvojnásob.

Foto: Profimedia.cz

Jídelní stůl připomíná počítačový stůl.

Ne každému se totiž podaří vytvořit umělecké dílo bez vzdělání v oboru. Nestačí k tomu ani dobrá inspirace, kterou dílo katalánského architekta Antoniho Gaudího bezpochyby je. Jeho snové prvky inspirují designéry již řadu let.

Foto: Profimedia.cz

V kuchyni to hýří pestrými barvami.

I před domem se Rad rozhodl vytvořit ze společné zahrady oázu klidu podle svého gusta. Přeměňovat ji začal bez svolení. Sousedé ale jeho vkus nesdílejí, a tak byly prováděcí práce na zahradě nakonec zastaveny.

Foto: Profimedia.cz

Majitel pojal kreativně i exteriér domu.

Pokud chcete dát průchod fantazii a vytvořit si v interiéru mozaiku, rozhodně se ji vyplatí nechat plně vyznít v jinak střídmě a jednoduše zařízeném interiéru.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Sáhnout můžete i po druzích s různými vzory, ale v jednotné barevnosti, které jsou vkusné a jsou letos trendy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám