Hlavní obsah

Překrásné vile se pod obývákem plazí bazén jako had

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není bazén jako bazén. Ten, který má vila Amoras, se ovšem jen tak někde nevidí. Prochází totiž přímo pod vilou, a to pod jejím obývacím pokojem. Aby bylo možné plavce pozorovat, je příslušný pás podlahy v pokoji skleněný. Architekt Luca Scacchetti tak v domě unikátním způsobem propojil nejen vnitřní a vnější prostor, ale i prostředí souše a vody. Není divu, že přízemní dům s charakteristickými prejzovými střechami z věhlasného letoviska Costa Smeralda na Sardinii přirovnávají k místům, jež jako by vypadla z některé bondovky.

Foto: Profimedia.cz

Přízemní vila má výjimečně řešený bazén. Protéká pod ní v místě obývacího pokoje.

Článek

A ve skutečnosti nejsou až tak daleko od pravdy. Nedaleko stojící hotel Cala di Volpe si totiž v jednom filmu s Jamesem Bondem skutečně zahrál. Bylo to v díle Špion, který mě miloval, kde britského agenta s povolením zabíjet ztvárnil Roger Moore.

Foto: Profimedia.cz

Z terasy vily je nádherný výhled.

Foto: Profimedia.cz

Vila Amoras je nemovitostí, kterou může mít nový majitel za 405 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Bazén vilu podtéká v místě obývacího pokoje, jeho obyvatelé mohou plavce pozorovat skrz prosklenou podlahu.

Samotná vila těží maximálně ze své báječné polohy. Jak se u podobného domu očekává, nabízí obyvatelům naprosté soukromí, zároveň však, z její částečně zastřešené terasy z týkového dřeva je překrásný výhled na Středozemní moře.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Každá z ložnic je laděna do jiného stylu.

Dům má sedm ložnic, velmi prostornou a moderně vybavenou kuchyň, jeho pýchou je ovšem velkoryse navržený obývací pokoj. Vzhled jeho klenutého stropu je inspirován konstrukcí lodního trupu. S plochou mírně pod 140 m² je obývací pokoj s přehledem největší místností v domě.

Foto: Profimedia.cz

Jedna ze sedmi ložnic vily

Foto: Profimedia.cz

Architekt se nebál kombinovat kámen s bílou, kteoru pak doplnil několika živými barvami.

Vlastní bazén začíná vně domu, pak se „podplazí“ pod obývacím pokojem a rozlije se na nádvoří, které mezi sebou svírají křídla vily.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyně je dostatečně velká, aby v ní bylo možné vařit pro větší počet strávníků.

Ojedinělý charakter vily je důvodem, proč si mohl její současný majitel dovolit nabídnout ji k prodeji v přepočtu za 405 miliónů korun. Nového vlastníka pak může hřát vědomí, že jeho novými blízkými sousedy jsou například Roman Abramovič a Silvio Berlusconi.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám