Hlavní obsah

Panelákový byt po důkladné rekonstrukci prokoukl

Novinky, nes

Pro kompletní rekonstrukci svého bytu v panelovém domě v Mariánských Lázních se rozhodl náš čtenář Miroslav s partnerkou. Veškeré změny naplánovali sami, jejich realizaci svěřili profesionálům. Byt nyní dýchá svěžím moderním dechem, a tak není divu, že jsou majitelé s výsledkem prací spokojeni.

Foto: Archiv čtenáře (6x)

Jídelní stůl je v obýváku, blízko kuchyně.

Článek

Byt s dispozicí 3+1 je velký zhruba 65 m2. Při rekonstrukci majitelé nechali vyměnit okna i rozvody elektřiny, snížit stropy, aby byly v jedné linii, a vyměnit radiátory.

V kuchyni radiátor zmizel úplně a nahradilo jej elektrické podlahové topení. Bylo rovněž potřeba vybrousit a nalakovat parkety.

Foto: Archiv čtenáře

V předsíni je nová skříň vzniklá z původní niky.

První změny návštěvy zaregistrují už v předsíni, kde přibyla vestavná skříň s posuvnými dveřmi. Původní podlahy vystřídala nová keramická dlažba imitující mramor. Dlažbu lze pak objevit ještě v kuchyni, kde svým vzhledem napodobuje dřevěnou podlahu. V ostatních částech bytu zůstaly parkety.

Srdcem domova je obývací pokoj částečně propojený s kuchyní. Její pracovní plocha je uspořádána do písmene U a nabízí spoustu místa na vaření, i dostatek úložného prostoru. Toto uspořádání bylo možné díky zmíněnému odstranění radiátoru pod oknem.

Foto: Archiv čtenáře

V bytě jsou snížené stropy a opravené parketové podlahy.

Do obývacího pokoje se hladce vešla nejen sedací souprava s konferenčním stolkem, ale také rozkládací jídelní stůl. Dveře, které místnost propojovaly s kuchyní, zmizely. Majitelé si pochvalují, že kuchyň díky tomu vypadá o trochu větší, ale hlavně, že je do ní pohodlnější a rychlejší přístup, takže je vše neustále při ruce.

„V ložnici jsme zrušili dvoukřídlé prosklené dveře, pořídili pohodlnou postel s kvalitní matrací, rohovou skříň s posuvnými dveřmi a dostatečně velkou, aby pojala všechny naše svršky i další věci, jako schůdky, žehlicí prkno nebo vysavač,“ popisuje Miroslav.

Dětský pokoj se proměnil v pracovnu, kde tu a tam přespí návštěva. „Máme zde sušárnu na prádlo, když není venku hezky, a také dosud neutříděné osobní věci a dokumenty,“ upřesňuje čtenář.

Prokoukla samozřejmě i koupelna s toaletou. Jejich vybavení si majitelé nechali vyrobit na míru podle vlastního návrhu, stejně jako zařízení kuchyně.

Foto: Archiv čtenáře

V koupelně i na toaletě jsou mj. nové obklady na stěnách.

„Barevnost a sladění stěn, nábytku, záclon a závěsů se zhostila moje partnerka, má práce spočívala v navržení technických změn elektro rozvodů, umístění spotřebičů, rozvodů vody, odpadů, větrání, rozvaděče. Opravil jsem parkety, stropy a vymaloval.

Odborná firma provedla stavební práce, rozvody vody, odpadu a plynu, položila obklady a dlažby podle našich návrhů,“ uzavírá svůj dopis Miroslav.

Foto: Archiv čtenáře

Část stěny v ložnici zabírá velká skříň černými lesklými posuvnými dveřmi.

Foto: Archiv čtenáře

S barvou skříní zajímavě koresponduje vzor na protilehlé zdi.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám