Hlavní obsah

Trendem moderních interiérů se stává korkový nábytek a dekorace

Novinky, tnk

Přírodní materiály teplých a hřejivých barev jsou v poslední době stále více trendy. Surové dřevo je v módě už několikátou sezónu a designéry tak stále více zajímá i korek - vnější odumřelá ochranná část korkových dubů nepropustná pro vodu.

Foto: Design55interiors

Originální posezení inspirované špunty od šampaňského se hodí do obývacích pokojů i moderních barů. Připomíná hlavní využití korku jako materiálu na zátky.

Článek

Výhodou korku je, že dobře tepelně izoluje. Pokud ho zvolíte jako materiál barových stoliček místo kovu, vytvoříte pro hosty pohodlnější a měkčí posezení vhodné pro chladné zimní večery.

Korková podlaha dobře tlumí hluk

Ideální je takové posezení kombinovat s korkovou podlahovou krytinou, která dodá interiéru na útulnosti a prostor s korkovým nábytkem dobře sjednotí. Její výhodou také je, že tlumí hluk a tepelně odizoluje chladnou podlahu.

Foto: Opossum design, Einrichren-design.de

Jemná struktura korku nejlíp vynikne ve světlém interiéru.

Korek je tvárný, pružný a lehký. Nábytek z něj rozhodně není nijak masivní a je s ním jednoduchá manipulace. Díky tvarové variabilitě z korku vzniká i řada dekorativních předmětů, hlavně pro kancelářské využití, kde často slouží jako materiál pro nástěnky.

Foto: Hem

Barvený korek v kombinaci se dřevem příliš nepodléhají módním trendům a budou se hodit i do klasičtěji zařízených interiérů.

Hitem se v poslední době stává korek natřený na černo. Na svítidlech tak díky barvě dobře vynikne jeho dekorativní struktura. Korek pak působí v interiéru uměřeným dojmem a hodí se hlavně do moderních, industriálních a městských interiérů.

Foto: Biegel, Hem

Hitem se stává korek barvený načerno. Ten vynikne jako materiál lustrů nebo barových stoliček hlavně v industriálních interiérech.

V kurzu jsou i potisky imitující korkovou strukturu. Objevují se na polštářích, závěsech i ubrusech a dalších doplňcích. Světlé varianty zapadnou i do rustikálních interiérů.

Foto: KSL Living

Interiér je možné doladit doplňky s potiskem imitujícím korek.

Korek je příjemný a tvarově stálý materiál, který v interiéru nikoho neurazí. Jeho výhodou je schopnost akumulace tepla.

Proto je vhodný do všech domácností, které mají být teplým a hřejivým místem určeným pro setkávání a odpočinek. Hodí se i do prostor, které je třeba co nejvíce odhlučnit.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám