Hlavní obsah

Váha, nezbytný pomocník v kuchyni

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vybavujete kuchyň? A váhu už máte? Odměřovat se dá, pravda, i hrníčky, ale váha je váha. V kuchyni by neměla chybět. Co máte vědět, než si vyberete?

Foto: WWW.BRABANTIA-SHOP.CZ

Kuchyňskou váhu Brabantia Profile s minutkou (879 Kč) si oblíbí milovníci domácího pečení. Funguje na tři AAA baterie a má funkci automatického vypínání při nečinnosti.

Článek

Dáte přednost váze digitální, nebo mechanické?

Rozhodující je také nosnost (do 5 nebo nad 5 kg), a to, zda je její součástí miska. Zanedbatelné nejsou ani rozměry váhy, cena ani materiál podnosu.

Foto: BEURER

Digitální váha Beurer KS49 XXL (679 Kč) s dotykovým displejem, zobrazujícím váhu, čas, datum, teplotu a vlhkost, možnost zavěšení a nulování. Průměr 20 cm, tenká pouze 2,2 cm, automatické vypínání, váživost max. 3 kg, přesnost vážení s rozlišením 1 g.

Foto: LEIFHEIT

Analogová kuchyňská váha Leifheit Soehnle Silvia (649 Kč) s velkou odnímatelnou vážící miskou (1,75 l) z ušlechtilé oceli, dobře čitelná stupnice, nosnost 5 kg, přesnost vážení 20 g, záruka tři roky.

Výhodou digitálních vah je jejich přesnost a možnost volby měrných jednotek, digitální váhy váží s přesností 1 nebo 2 gramů.

Foto: ECG

Ultratenká elektronická kuchyňská váha ECG KV 130 (499 Kč) dokáže změřit objem vody, oleje či mléka nebo fungovat jako minutka. Dá se zavěsit na stěnu. Zvládne zátěž do 5 kg, přičemž sama neváží ani 70 g a měří 17 x 23,5 x 3,5 cm.

Výhodou mechanických vah je zase nižší pořizovací cena a vyšší základní váživost, dosahující až 10 kg. Nevýhodou mechanických vah je malá přesnost – kolem 20 g.

Foto: ETA

Digitální kuchyňská váha ETA 1777 (cena 599 Kč) zváží až 5 kg buď v g, kg, lb, nebo oz (unce). Nerezová odnímatelná nádoba má objem 2 l a uvnitř je ryska zobrazující objem, má funkci TARE pro odečtení hmotnosti nádoby i pro postupné dovažování.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám