Hlavní obsah

Vila provoněná mořem a plná slunce jako splněný romantický sen

Na ostrově Barbados v jedné z jeho nejkrásnějších částí Platinum West Coast stojí vila Footprints. Velkoryse pojatý vzdušný interiér vytvořila londýnská designérka Kelly Hoppenová s cílem zajistit obyvatelům vily maximální pohodlí a tisíc způsobů, jak si vychutnat výhled na tyrkysové vody oceánu a svěží tropickou zeleň.

Foto: www.modernibyt.cz

Prostorný obývací prostor je řešen ve světlých tónech. Na podlaze je dlažba s dekorem běleného dubu, sedací nábytek dovezla z Británie firma Moores Interiors a doplňky navrhla designérka s přihlédnutím k přímořské lokalitě.

Článek

Plážový dům byl původně rozdělen na několik malých bytů a úkolem designérky bylo vytvořit kompaktní funkční prostor, který podpoří krásu místa a poskytne jeho uživatelům pocit úzkého propojení s okolní krajinou.

Foto: www.modernibyt.cz

Bílá dominuje i kuchyni. V eklekticky zařízeném prostoru se setkávají minimalisticky pojaté vysoké kuchyňské skříně s vestavěnými spotřebiči, mohutné lampy, které vycházejí z industriálního designu, a jídelní stůl evokující koloniální období.

To bylo pro Kelly velkou inspirací a její snahou bylo navrhnout jednoduchý nadčasový interiér, který neodporuje lokalitě a jejímu charakteru.

Foto: www.modernibyt.cz

Nosný sloup, který musel zůstat i v nové dispozici, je využitý k umístění polic. Na nich si majitelé vystavili dekorace z Barbadosu nebo vázy a mísy navržené samotnou designérkou. Kelly je i autorkou židlí, které dotvářejí jednu ze společenských zón.

Letní dům britského komika

Luxusní plážový dům koupil od loni zesnulého britského komika Boba Monkhouse místní developer Andrew Sandeman a se svým synem Alexem se pustil do renovace. Spojili se s Kelly Hoppenovou, designérkou, která navrhovala množství luxusních rezidencí, jachet i komerčních objektů a jejíž stále se vyvíjející styl se opírá o jemné propojení východních i západních vlivů.

Foto: www.modernibyt.cz

Otevřená jídelna nabízí osvěžující pohled na nekonečné množství lákavých odstínů moře a sytou zeleň tropických rostlin. Stůl vyrobený místními truhláři je doplněný vyplétanými židlemi značky Kettal.

V jejích interiérech se potkávají čisté linie a neutrální tóny s nákladnou opulencí. Vila se pod jejíma rukama otevřela okolí, aby poskytla svým uživatelům výhled na jednu z nejkrásnějších bělostných pláží ostrova.

Tři patra hostí pět ložnic, z nichž čtyři mají samostatnou koupelnu, dva rozlehlé obývací prostory, otevřenou jídelnu a profesionálně vybavenou kuchyň.

Foto: www.modernibyt.cz

Venkovní terasa s bazénem je vybavená lehátky a křesly od španělského výrobce. Slunečníky stejné značky a odkládací stolky dodávají místu tu poslední špetku pohodlí.

V každém patře je buď otevřená, nebo zastřešená terasa. Z terasy v přízemí se dá zahradou projít na pláž. V suterénu domu je i plně vybavené fitness. Relaxovat lze u venkovního bazénu, na komfortních lehátkách a křeslech a kochat se samozřejmě výhledem na moře.

Foto: www.modernibyt.cz

Podobný výhled ze své terasy v našich krajích bohužel nedocílíte, nicméně bílý zahradní nábytek a palmy do stylových květináčů si pořídit klidně můžete.

Jednoduchost s vřelostí

Základ interiéru volila designérka v jednoduchých liniích a neutrálních tónech bílé, šedé, béžové a hnědé. Sloup, který je nosný a který se zpočátku jevil jako překážka, využila k vytvoření police zakotvené na druhém konci ve stěně.

Foto: www.modernibyt.cz

Všechny ložnice v domě jsou vybavené pohodlnými postelemi vyrobenými na míru nebo koupenými na ostrově. Nejkrásnější je ovšem zastřešená terasa.

Základní linie je doplněna dekorativními prvky, které do tropického klimatu patří. Na stropech jsou zachované větráky, tak typické pro tropické lokality, okna chrání bílé dřevěné žaluzie a minimalistický nábytek je doplněn kusy, které připomínají koloniální interiéry nebo kajuty zámořských lodí.

Foto: www.modernibyt.cz

Ložnice s jednoduchou baldachýnovou postelí je doplněná stropními lampami značky Gervasoni. Použitím různých materiálů a struktur dosáhla designérka toho, že bílou stačí doplnit jen svěže barevnou přírodou.

Drobné dekorativní objekty jsou prokazatelně místní provenience a dokreslují kolorit přímořského klidu, blankytného nebe a dlouhých líných odpolední u lahodného drinku.

Foto: www.modernibyt.cz

Dokonalý výhled není potřeba přebít zbytečnostmi. Jednoduchá oválná vana a odkládací stolky Gervasoni jsou doplněny už jenom svíčkami a skleněným zábradlím, které umožňuje ničím nerušený výhled.

12 millión dollar baby

Luxusní rezidence, kde stěžejní činností je zábava a relaxace, je vybavena vším, co moderní technologie nabízí a zhýčkaný obyvatel planety vyžaduje. Důraz je kladen na kvalitní materiály včetně světlého mramoru, tvrdého dřeva, korálů a vybraných tkanin.

Foto: www.modernibyt.cz

Nerez, bílý nábytek a bílé dřevěné žaluzie tvoří elegantní uskupení.

I přes veškerý luxus si vila Footprints zachovává přívětivost, vřelost a přátelskou atmosféru, která k ostrovu patří. Šťastný ten, kdo složí 12 miliónů dolarů a dostane klíče od ráje na zemi.

Designérkou od šestnácti
Kelly Hoppenová navrhla první interiér, kuchyň rodinných přátel, když jí bylo šestnáct, a hned věděla, že interiérový design je její osud. Za svou práci získala řadu ocenění (Member of Order of the British Empire, Andrew Martin International Designer of the Year Award, Natwest Everywoman Ambassador Award), EWAA (Woman of Achievement Award), Grazia (Designer of the Year), Elle (Decoration Award).

Martina Paulová, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám