Hlavní obsah

Letošní Designblok nabízí inspiraci na nápadité kousky do koupelny

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní největší přehlídka designu u nás - Designblok - nabízí zajímavé vychytávky v oblasti koupelnového designu. K vidění jsou třeba umyvadla v podobě sevřených pěstí nebo ve tvaru proutěného košíku, prakticky osvětlené držáky na ručníky i plastová zvířátka do vany a na strop koupelny.

Foto: Dřevojas, Novinky.cz

Zaujala koupelnová kolekce Retro od Dřevojasu i monumentální umyvadlo od Petra Macka, které navrhl pro Jiku.

Článek

Poprvé se přehlídky moderního umění na Designbloku účastní také český výrobce koupelnového nábytku Dřevojas. Návštěvníci si mohou prohlédnout pestrobarevnou lesklou sestavu koupelnového nábytku s příznačným názvem Retro, kterou ve studentské soutěži navrhl mladý designér a student architektury Jakub Med.

Koupelnu oživte komiksem i plastovými zvířaty

Zdařilou expozici s retro hosteskami navrhl Med spolu se sestrou Barborou. Koupelnový design dokreslují komiksové motivy, které dodávají kolekci mladistvý vzhled. Koupelnu ale oživí třeba i plastová zvířátka.

Foto: Novinky

Pokud se dítě nerado koupe, můžete ho motivovat koupelí na nevšední plastové hračce a posezením na stoličce inspirované prasátkem.

Autoři expozice si se zvířátky vyhráli a upevnili je dokonce na strop koupelny. Nechybí ani nevšední osvětlení ve tvaru toaletní mísy.

Foto: Novinky

Nevzhledný strop koupelny můžete zpestřit namontovanými plastovými zvířátky.

Za pozornost stojí i praktické osvětlení koupelnového nábytku. Výrobce osvětlení Halla vystavuje na Designbloku svítidlo Indi, které bylo oceněno cenou Red Dot Design Award 2014. Navrhl ho slovenský designér Matúš Opálka.

Foto: Novinky

Za pozornost stojí důmyslné koupelnové osvětlení. Zleva: podsvícená věšáková lišta Halla a osvícené umyvadlo Le Bon.

Pražský Designblok probíhá až do 12. října, a letos zase změnil svou lokalitu. Opět ale jde o architektonicky zajímavé prostory, které samy o sobě stojí za návštěvu.

Na své si přijdou i milovníci minimalismu

Prvním Superstudiem je secesní Grand Hotel Evropa v samém centru Prahy na Václavském náměstí 25. Ten je také hlavním výstavním místem pro nábytek, doplňky a svítidla. K vidění je v něm i uměřenější minimalistický koupelnový nábytek.

Foto: Novinky

Zleva: jednoduché umyvadlo s minimalistickou baterií od Mad design a zářivky od sklářského výtvarníka a designéra Ronyho Plesla.

Letošnímu základnímu tématu Designbloku „Dětství” jsou věnovány prostory někdejší základní školy v Mikulandské ulici 5/134. Ne všechny expozice v tomto prostoru se ale tématu věnují. Otevřeno je od 10.00 do 21.00 hod., v neděli pak jen do 19.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám