Hlavní obsah

Manželé si pořídili dům se zahradou, odkud se jim ani na dovolenou nechce

Než se domov Lenky a její rodiny proměnil v dnešní útulné, hřejivé a uklidňující místo plné harmonie, uběhlo hodně času. Po deseti letech strávených v nevyhovujícím domě plném barev dozrál čas na změnu – na nový dům se zahradou a zcela nový pohled na interiér.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývacímu prostoru dominuje kožená sedací souprava (Poliform) v odstínu taupe. Podlaha a plocha za televizorem je z běleného dubu, křesla i konferenční stolek jsou od značky Poliform a polštáře z králičí kožešiny (Ivano Redaelli).

Článek

Když jste zařizovali nový dům, už jste měla jasnou představu, jak by měl vypadat?

Zpočátku úplně ne. Kupovala jsem si časopisy Můj dům a Moderní byt, kde jsem poprvé narazila na interiér, který mě zaujal. Byl od architekta Martina Franka. Ve Zlíně jsem pak navštívila jeho studio a prodejnu Deconcept. Byla plná konejšivé atmosféry.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyňská sestava značky Schüller sestavená na zakázku do daného prostoru má pracovní desku zhotovenou z nenasákavé tepelně upravené flambované žuly.

Tady jsem se také seznámila s jeho projekty, moc se mi líbily. Postupně jsem si ujasnila své požadavky a snažila se je naplnit. Zelené a oranžové stěny, které jsme měli ve starém domě, byly minulostí. Dvě stě šedesát metrů čtverečních nového domu bylo pro nás výzvou, ale bez architekta bychom to nezvládli.

Foto: www.modernibyt.cz

Jídelnu tvoří stůl od Poliformu doplněný koženými židlemi Saar a svítidly značky Contardi.

Manžel byl s vámi zajedno?

Manžel se spíš přiklonil k mým představám. Dříve si takový interiér neuměl ani představit, ale teď je z výsledku nadšený.

Foto: www.modernibyt.cz

Jak jste si volili nábytek, případně barvy?

Architekt nám dával na výběr z více možností, které odpovídaly přírodnímu stylu. Barevnost se ale vždy odvíjela od bohaté směsice neutrálních tónů, někdy světlejších, jindy tmavších. Sama jsem konkrétní nápady neměla, spíš jsme si vybírali to, co se nám líbilo z nabídnutých možností.

Foto: www.modernibyt.cz

Prostorná pracovna má i odpočinkový kout vybavený kovovými stolky a pohodlnými křesly. Je doplněn lampou Casa Milano, čtyřnohou stoličkou potaženou kožešinou a obrazem na plátně od malířky Jany Bergemann.

Nikdy dříve bych nepředpokládala, že by se mi kombinace starých exotických předmětů s novým designovým nábytkem mohla tak líbit. Jsem z výsledného mixu předmětů nadšená. Úžasné je třeba spojení moderní vany se starou dřevěnou stoličkou a mnoho dalších kombinací.

Preferujete kůži, nebo textilie?

Na sedací soupravu určitě kůži, jsem na ni zvyklá. S textilií jsem vůbec nepočítala.

Foto: www.modernibyt.cz

Nábytek v pracovně je z běleného dubu a zhotovený na zakázku.

Jak se vám interiér udržuje?

Nemám s tím problém. Nic nemusím nijak speciálně leštit, stačí jen normálně vysávat. Mám ráda uklizeno a vše uložené na svém místě. Máme dostatek úložných prostor, ale žádné prosklené, ani v kuchyni. Moc předmětů poházených na povrchu by mě znervózňovalo. Někomu by se náš interiér mohl zdát až moc prázdný, ale nám to tak vyhovuje.

Foto: www.modernibyt.cz

Součástí chodby v patře domu je kout přímo stvořený pro odpočinek s knihou v ruce. Je vybaven konzolovým a konferenčním stolkem zhotoveným z kovu a dřeva. Nechybí ani oblíbené křesílko Butterfly čalouněné kůží.

Máte tady své nejoblíbenější místo, na které se těšíte, když se třeba po delší době opět vracíte domů?

Přemýšlela jsem o tom, ale jedno místo nedokážu označit. Těším se na všechno. Kam se podívám, každé místo mě naplňuje a uspokojuje. Mám ráda celkovou atmosféru domu.

Foto: www.modernibyt.cz

Čalouněnou postel v ložnici manželů zdobí povlečení ze 100% lnu v přírodní barvě. Místnost dekorují květináče vyrobené z kmenů kokosových palem a hovězí kožešina.

Foto: www.modernibyt.cz

V koupelně kraluje vana v designu Ludoviky a Roberta Palombových a dvojumyvadlo Moab. K odkládání ručníků slouží bambusový žebřík.

Dům si užívám tak moc, že teď nepotřebuji jezdit ani na dovolenou. Máme tu vířivku, saunu, bazén. Dokončujeme zahradu a užíváme si příjemné posezení na terase.

Foto: www.modernibyt.cz

Komfortní prostor k životu umocňuje i bezprostřední okolí domu s terasou, bazénem a krásnou zahradou.

Všimla jsem si, že kuchyň máte kompletně vybavenou spotřebiči Miele.

Vsadili jsme na kvalitu a servis. Spotřebiče Miele jsem měla už ve starém domě a byla jsem moc spokojená. Je tu vestavný kávovar, parní a multifunkční trouba, myčka, varná deska i digestoř.

A neměnila bych nic, nejen spotřebiče, nic mi nechybí a jsem tu opravdu spokojená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám