Hlavní obsah

Beton a cement se prosazují i v interiéru, mnozí z nich mají i dekorace

Novinky, tnk

I zdánlivě tak nehezké stavební materiály jako jsou beton nebo cement mohou posloužit designérům ke vzniku zdařilých nábytkových kreací. Takové kousky se ale hodí hlavně do industriálního a minimalistického interiéru.

Foto: Walney Radiators, Dobbies

V interiéru se poslední dobou často uplatňují zdi se strukturou betonu i surové betonové sošky.

Článek

Nábytkové kusy z betonu mají tu výhodu, že jsou neobyčejně odolné a jejich údržba si vyžádá minimum času. To sice může být na jednu stranu výhoda, ale na druhou jsou takové prvky těžké při manipulaci a jejich odstraňování z domácnosti je tak náročnější.

Foto: Tim Mackerodt

Lampa ze série Falt byla složena ze dvou tenkých betonových částí.

V poslední době se rozmohl trend betonových zdí. Ty jsou především určitou znouzectností, kdy developer nemusí investovat do štuků a výmalby. Na druhou stranu ale prostoru dodávají zajímavou atmosféru a jsou dobrým základem pro rozvíjení práce s tímto materiálem i v zařízení bytu.

Foto: Tim Mackerodt

Stoličky vznikly z betonu a odolného jasanového dřeva.

Hrubá šedá struktura betonu nebo cementu rozhodně nepotěší milovníky romantických interiérů. Betonový nábytek vynikne hlavně v interiéru, kde je přiznaná surovost materiálů. Pozornost na sebe strhne v industriálním prostoru, kterému dominuje i sklo, kov a nejmodernější spotřebiče. [celá zpráva]

Foto: Dik Scheepers

Sedák stoličky z kolekce Unpolished vznikl z papíru a cementu.

Sklo i kov se stávají ideálními doplňky v nábytku s betonovými nebo cementovými prvky. Tyto materiály k sobě dobře ladí a v interiéru nebudou rušit, naopak se vkusně doplní. Betonový nábytek se ale hodí hlavně do exteriéru, kde může mít i dekorativní funkci.

Foto: Novinky

Sestava betonového nábytku Organic (od Beton Brož) byla k vidění na letošním velrtrhu For Habitat.

Exteriérový betonový nábytek na zahradě může mít řadu barevných variací. Efektně působí červený či moderní antracitový povrch.

Foto: Jeppe Gudmundsen- Holmgreen/Cph, Boris Berlin/Cph, Komplot

Kolekce venkovního betonového nábytku ze série Konkrétní věci má jednoduché geometrické tvary.

Pokud nechcete, aby prostor působil chladně a sterilně, kompenzujte surovost betonu rostlinami. Ty obytný prostor zútulní a dodají mu svěží vzhled.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám