Hlavní obsah

Stůl a postel v jednom jako inspirace pro nenapravitelné workoholiky

Novinky, tnk

Řecká designérka Athanasia Leivaditou z architektonického Studia NL navrhla stůl, který je možné v případě potřeby přestavit na lůžko pro jednu osobu. Nevšední nábytkový kus ocení hlavně workoholici.

Foto: Vassilis Makris

Pelest postele má nastavitelný sklon, z lůžka je tak možné i celkem pohodlně sledovat televizi zabudovanou na druhém konci.

Článek

Designérku k navržení tohoto nábytkového kusu inspirovali její spolužáci ze školy, kteří si během práce dávali židle k sobě, aby si mohli na chvíli zdřímnout.

Podle Leivaditou jde o prototyp stolu, který je možné upravovat individuálním potřebám. Model je vyroben z kovu, lakovaného a masivního dřeva a bílé kůže.

Foto: Vassilis Makris

Na první pohled vypadá stůl úplně klasicky.

Boční strana stolu může fungovat jako pohodlná opěrka hlavy. Druhá boční strana má zabudovanou obrazovku, která uživateli umožní sledovat zprávy nebo si opakovat prezentaci přímo z postele.

Foto: Vassilis Makris

Horní deska stolu je posuvná.

Matrace má rozměry 2 m x 80 cm. Stůl je možné využít pro krátkou siestu nebo pro oddech mezi termíny odevzdání důležitých prací.

Foto: Vassilis Makris

Lůžko je celkem úzké, ale na výjimečné přespání postačí.

Návrh stolu má poukázat i na fakt, že se naše životní potřeby často musí na delší dobu omezit jen na stísněný prostor kanceláře.

Zajímavým řešením jsou i kanceláře umístitelné v blízkosti zaměstnancova bydliště. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám