Hlavní obsah

V prostorově štědrém bytě se žije ve velkém stylu

Jakmile se setkají talentovaný designér a spolupráci otevřený, finančně velkorysý investor, lze očekávat téměř fenomenální výsledek. Tato scéna může působit až příliš idylicky, ale náhody se občas dějí. Obdobně vznikl byt, který vám s majitelkou představíme.

Foto: www.modernibyt.cz

Precizně navržený a na míru zhotovený stůl z bíleho corianu je doplněný stylovými židlemi (Casamania) v červeném a černém odstínu, které se staly dominantou otevřeného polyfunkčního prostoru.

Článek

Při prohlídce vašeho bytu jsem nabyla dojmu, že procházím téměř dokonalým prostorem plným barev a nápadů. Přesto se vás nejprve zeptám na konkrétní údaje. Jak je byt velký a pro kolik členů rodiny je koncipován?

Byt má přibližně 135 m2. Jeho součástí je i terasa, která má rozlohu 80 m2. Je to takové prostorově štědré bydlení pro čtyřčlennou rodinu. Kromě polyfunkční místnosti a ložnice naleznete v bytě ještě dva dětské pokoje a dvě koupelny s WC.

I nezasvěcený by poznal, že byt vznikal pod rukama profesionála. Na koho jste se obrátila?

Pro spolupráci jsem si vybrala designéra – světoběžníka Radovana Mačáka ze studia De. Fakto.

Foto: www.modernibyt.cz

Na první pohled neidentifikovatelný materiál na zdi za pracovní plochou kuchyňské linky je účelově zrezlý lakovaný plech. Neobvyklý vzhled kuchyňské linky je podpořen propracovanými detaily z corianu a kvalitními spotřebiči.

Vybrala jste si ho na základě kladných referencí nebo zcela náhodně?

S plánovanou rekonstrukcí bytu jsem chtěla oslovit nějakého odborníka. Na jednom pražském veletrhu, kde mě zaujala Radovanova instalace, jsem našla přesně to, co jsem očekávala od člověka, kterého se zadáním oslovím. Později jsem navíc zjistila, že má mnoho zkušeností s asijským designem. I tento fakt mě velice zaujal.

Foto: www.modernibyt.cz

Designérova hravost je zvláště patrná v chlapeckém pokoji, stůl ve tvaru auta si v dětských očích dlouhodobý zájem určitě udrží.

Jak byste zpětně spolupráci hodnotila? Dala jste Radovanovi přesné zadání, nebo jste mu nechala prostor pro jeho vlastní kreativitu?

Od začátku jsem měla pocit, že jsme si s Radovanem porozuměli pracovně i lidsky. Návrhy a následná rekonstrukce vznikaly poměrně dlouho. Původní představy se postupně vyvíjely a měnily. Radovan vytvářel i varianty na výběr. Účel naší spolupráce byl naplněn, výsledek hodnotím nejen já, ale i celá rodina velice kladně.

Foto: www.modernibyt.cz

Dětská koupelna ve stříbrné barvě. Atmosféru dokresluje luxusní obklad se zvířecím vzorem. Jde o tzv. animal-print styl.

Dětské pokojíčky jsou vskutku originální. Nemáte ale přece jen pocit, že nadbytek designu dětskému pokoji spíše škodí?

Já osobně jsem z dětských pokojů nadšená. Konkrétní zadání k těmto dvěma místnostem zněla nadčasovost. Máme dvě malé děti a plně si uvědomujeme, že čas strašně rychle letí. Pokoje jsme nechali vybavit tak, aby dětem vydržely přinejmenším do doby, než dospějí. V obou pokojích lze najít barvy typické pro dané pohlaví. A současně zde naleznete nadčasové prvky jako například úložné police z bílého MDF.

Foto: www.modernibyt.cz

V dívčím pokoji je i přes pestrobarevnost zdí a doplňků dominantní především klasicky bílý lakovaný nábytek, který dává záruku, že pokoj poroste současně s dítětem.

Podle velikosti jídelního stolu a počtu židlí usuzuji, že v kuchyni trávíte poměrně mnoho času.

Interiér i vybavení kuchyně byly jednoznačnou prioritou. Jako rodina se většinou setkáváme právě u jídla. Velmi často pořádáme různé oslavy a setkání s přáteli. Kuchyň je centrem našeho domácího života.

Foto: www.modernibyt.cz

Kožený obklad na zdi za postelí a osvětlené podhledy dodávají ložnici nádech intimity.

Chystáte se v nejbližší budoucnosti ještě k nějakým interiérovým úpravám či větším zásahům?

Interiér bych chtěla ještě postupně doplňovat. To se týká nákupu obrazů, květin a drobných doplňků. Největším úkolem, který je ještě před námi, je úprava terasy. Realizaci jsme již zahájili, abychom měli s příchodem léta celý byt dokončený.

Reklama

Související témata:

Související články

Skryté půvaby podkrovního bytu

Život v nejvyšších patrech má svá pozitiva i úskalí. Jak se s nimi vypořádat a jak postupovat při rekonstrukci bytu, vám přiblíží designérka Martina. Kromě...

Výběr článků

Načítám