Hlavní obsah

Chladící, louhovací a jiné vychytané karafy na lehké letní drinky a dresinky

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní karafy na letní lehké a studené drinky a salátové dresinky nemusí být jen obyčejnou nádobou, ale mohou nabídnout i přidanou užitnou hodnotu. Výhodou tak je možnost dresink promíchat, udržet nápoj chladný nebo přímo do karafy prostřednictvím lisu vymačkat citrony. Přinášíme vám letní inspiraci těmito designovými kousky.

Článek

Zajímavou letošní novinkou jsou karafy na vylisovanou šťávu. Díky nim je možné nápoj rovnou vytvořit i podávat. Lisovací kužel z barevného plastu je možné vyjmout a karafu využít i bez něj.

Chladící karafy se hodí k servírování nápojů v létě

Chladicí karafy se zase postarají o konstantní teplotu nápojů a díky vložce (z vícevrstvého fóliového pláště, který je vyplněn gelem) udrží nápoje vychlazené několik hodin.

Chladicí návleky přijdou vhod, když je potřeba vychladit lahev bez dlouhého čekání. Je ale nutné mít je uložené v mrazničce. Návleky se umístí na skleněnou lahev o objemu jeden litr a do pěti minut je nápoj studený. Měl by vydržet chladný až dvě hodiny.

Na podobném principu funguje i karafa s obalem na zip, který udrží nápoj chladný i dlouho po vytažení z lednice.

Tyto karafy jsou ideální na servírování bílého vína na terase či na zahradě v teplých letních měsících.

Novinkou jsou speciální karafy na salátové dresinky

V horkých letních dnech řada lidí ocení spíše lehké jídlo. Skleněná karafa sloužící jako shaker na salátovou zálivku s dávkovacím systémem a zátkou se hodí právě pro ně.

Dalším zajímavým tipem je lehká nádobka na přísady pro dresink, která má uprostřed spirálu pro dobré promíchání surovin.

Ve víčku pak uživatel nalezne praktickou nálevku. Pro promíchání přísad do dresinku je třeba mačkat páčku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám