Hlavní obsah

Nábytek do dětského pokoje může nahradit i učební pomůcky

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dětském pokoji oceníte nejen funkčnost a praktičnost nábytku, ale také možnost, využít jej jako učební pomůcku. Máme pro vás tipy na takové kousky, které vám pomohou s učením vaší ratolesti a ušetří peníze za nakupování jiných učebních pomůcek pro děti.

Článek

Máloco na děti působí tak dobře jako pozitivní motivace. Pokud je tedy chcete něco naučit, zkuste to s nimi po dobrém a formou her a zábavného poznávání. Naučte je, že učení se není za trest, ale za odměnu.

Psací stůl i stůl na hraní v jednom

Neoddělujte proto prostor na hraní a na učení, i psací stůl pro děti zkuste proměnit v zábavnou atrakci, u které budou děti rády trávit svůj čas. S vhodnými nábytkovými kousky a dekoracemi si tak s dětmi budete nejen hrát, ale budete je i učit. Oboje půjde ruku v ruce.

Dvouletý chlapec nebo slečna potřebují nejvíce rozvíjet svou představivost. Když jim koupíte stojan, tabuli, pastelky, fixy nebo vodovky a štětce, určitě je nezklamete a navíc podpoříte rozvoj jejich kreativity.

FOTO: Ikea

Děti tráví na podlaze mnohem víc času než dospělí, na podlahu proto patří koberec s abecedou, číslicemi, zvířátky nebo s dopravními značkami.

Děti vnímají nejdříve jasné barvy, učte je proto nejprve poznávat právě ty. Skvěle se k tomu hodí interiérové kousky v jasných a výrazných barvách.

Pokud chcete rozvíjet fantazii dítěte, zapomeňte na plně vybavené malé kuchyňky a instalatérské dílny. Děti se nejlépe naučí fantazírovat právě tehdy, když si musí domýšlet. Zvolte proto dřevěné díly různých tvarů, které rozvíjejí dětskou fantazii a učí malé stavitele manuální zručnosti.

Rozvíjejte abstraktní myšlení dětí za pomoci hlavolamů

Abstraktní myšlení dětí budou rozvíjet puzzle, vizuální paměť zase posílí různé skládanky a hlavolamy, které procvičí i matematické schopnosti dětí.

Správným výběrem nábytku a hraček můžete rozvíjet schopnosti a intelekt dítěte, nepodceňte proto jejich úlohu.

Anketa

Podle jakých kritérií vybíráte nábytek pro děti?
Řídím se cenou.
5,9 %
Hledám kvalitní a funkční nábytek.
15,3 %
Důležité je, aby nábytek sloužil dítěti i do budoucna.
70,9 %
Snažím se pořídit dítěti nábytek vhodný k učení a rozvíjení jeho osobnosti.
7,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 852 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám