Hlavní obsah

VIDEO: Krb bez komínu je úžasně mobilní a hodí se i do bytu

Novinky, tnk

Romantické večery u krbu jistě lákají kdekoho, málokdo z nás má ale velký dům, ve kterém by mohl budovat velký krb. Letošní novinkou jsou ale krby, které postavíte kamkoliv do bytu. Krby bez komínů se stávají interiérovým hitem - jejich velkou předností je mobilita, a také to že z nich nejde kouř a odpadá i nepříjemné čištění.

Článek

Krb s otevřeným ohněm je symbolem rodinného života a štěstí a v nevlídných dnech je díky němu interiér domu mnohem vlídnější. Budovat si ale klasický krb je třeba v panelovém domě prakticky vyloučeno. Pro postavení nejmodernějšího druhu krbu ale žádný komín nepotřebujete. Jediné, co potřebujete je trocha místa kdekoliv v bytě.

.: Biokrb umístíte kamkoliv, zabere málo prostoru.foto: Krby Planika

Tyto nové krby jsou maximálně mobilní - stejně jako nábytek. Krb si tak můžete přenést do ložnice, obýváku nebo do kuchyně.

.: Biokrb do interiéru (cca 20 000 Kč).foto:Blomus

Můžete je použít jako doplněk k běžnému topení - krby mají nastavitelnou požadovanou teplotu žáru.

A z čeho se vyrábějí?

Biokrby bez komínů se vyrábějí z přírodních materiálů - z přírodního dřeva a kamene. Tyto materiály jsou pak doplněny o ušlechtilou ocel a tvrzené sklo. Jejich design je většinou velmi minimalistický.

.: Krb Wall Flame II získal ocenění Design plus a je nominován na německé ocenění Designpreis 2009.foto: Flamene

Minimalistický design krbů je umožňuje umístit do většiny interiérů. Velmi oblíbené jsou krby s černými prvky - díky nim barva plamene lépe vynikne.

V krbu hoří tekuté palivo

V biokrbech hoří speciální druh tekutého paliva, jde o biologicky čistý produkt na bázi bioethanolu.

.: Palivo do krbu.foto: Krby Planika, novinky.cz

Jeden litr tohoto paliva vydrží hořet cca 4 hodiny a přijde vás asi na 100 Kč. Při spalování paliva se uvolňuje oxid uhličitý a vodní pára - ty ostatně produkujeme i při dýchání, takže jsou zcela nezávadné.

Technika jde prostě dopředu, a tak se nemusíme tolik namáhat se složitými stavebními úpravami, pořídit si krb je dnes už velmi jednoduché.

Reklama

Související témata:

Související články

Kamna a krby získávají opět na popularitě

Češi začínají pro své příbytky znovu objevovat krby a kamna. Důvodem je nejen touha po estetickém doplňku či ozvláštnění interiéru, ale i ekonomické důvody...

Nejzdravější je sálavé teplo

Krby mají své nepřekonatelné přednosti, dokáží každý interiér zútulnit a krásně prohřát. O nich a o trendech a vývoji v tomto zajímavém oboru je následující...

Výběr článků

Načítám