Hlavní obsah

Lidé mohou rozhodnout o podobě malešické zdi v Praze

Právo, cie

Starou zeď v Malešickém parku, která byla během rekonstrukce zelené plochy stržena, nahradí nová. Jak by mohla vypadat, je k vidění na internetových stránkách Prahy 10. Lidé můžou dát hlas návrhu, který se jim nejvíc zamlouvá.

Foto: Repro Praha 10

Jeden z návrhů nové zdi v Malešickém parku, který je k vidění na stránkách praha10.cz.

Článek

Stará stěna ze 70. let se podle radnice ocitla v havarijním stavu, lidé proti demolici protestovali, nakonec radnice slíbila, že nechá postavit jinou.

„Původní zeď symbolizovala naše mládí a odstranění hluboce zasáhlo naše vzpomínky na dětství. Byla místem setkání, her, bylo to pro nás místo stejné, jako když se řekne Sejdeme se pod ocasem – myšleno na Václaváku pod koněm,“ uvedl jeden z malešických občanů, Michal Voska.

Revitalizace Malešického parku patří k nejvýznamnějším obnovám veřejných ploch v Praze 10. Po úpravách vznikne moderní rekreační centrum plné zeleně.

Projekt počítá s okruhem pro cyklisty, dětským hřištěm, novými herními prvky, cvičebním seniorparkem i hřištěm pro handicapované, 320 lavičkami, 60 koši, cyklostojany či toaletami. Práce by měly skončit letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám