Hlavní obsah

Největší dům v Americe je na prodej za dvě a čtvrt miliardy korun

Novinky, Veronika Hušková

Největší rodinný dům v Americe je momentálně na prodej. Mohutná rezidence zvaná Versailles se nachází nedaleko Orlanda na Floridě a pokud na ni máte zálusk, měli byste mít finanční zásobu ve výši 1,53 miliardy korun plus nějaké "drobné" na nutné úpravy. Dům totiž ještě není dostavěný.

Foto: Profimedia.cz

Versailles je pravděpodobně největším rodinným domem v Americe. Průčelí připomíná francouzský zámek ve Versailles.

Článek

Třicetipokojová rezidence nabídne mimo jiné vlastní bowling, dráhu pro jízdu na kolečkových bruslích i bazén olympijských rozměrů. Informoval o tom deník The Daily Telegraph.

Dům patří bilionáři Davidu Sieglovi a jeho manželce, bývalé královně krásy Jacqueline (Miss Florida z roku 1990). Společně jej začali stavět před třemi lety, doteď však není stavba dokončena. Právě naopak, je na ní práce jako na kostele, zhruba na dalších 18 měsíců.

Foto: Profimedia.cz

Versailles je pravděpodobně největším rodinným domem v Americe

Už nyní má dům hodnotu 50 miliónů liber (cca 1,53 mld korun), experti ale odhadují, že dalších cca 25 miliónů liber je do něj ještě třeba vložit, aby se noví majitelé mohli nastěhovat. Celkově tedy tato investice spolkne 75 miliónů liber (cca 2,26 mld korun), ale to jen za předpokladu, že se nový majitel bude při dalších úpravách držet původního projektu. Jinak za nemovitost zaplatí navíc ještě 25 miliónů, tedy celkově 100 miliónů liber.

Dům dostal název Versailles, neboť jeho průčelí bylo postaveno ve stylu francouzského zámku. Kostra domu už je zcela dokončená, ale v interiéru se toho zatím moc neudělalo a většina vybavení stále chybí.

Foto: Profimedia.cz

Průčelí domu má napodobit zámek ve Versailles

Kromě tří desítek ložnic nabízí dům 23 koupelen s překrásným výhledem na jezero Butler, taneční sál i dětské divadlo. Dům je osázen ručně vyráběnými okny, jejichž pořizovací hodnota činila více než dva milióny liber. Na materiálech pro vnitřní vybavení se také nešetřilo, původ mají snad ve všech zemích světa - například mramor a žula byly dopraveny z Turecka.

Foto: Profimedia.cz

Dům má 23 koupelen. Materiály přitom pocházejí z celého světa.

Do garáže, která je součástí domu, se pohodlně vejde 20 aut. K domu patří celkem tři bazény, jednopodlažní vrátnice s bytem i obytný člun. Architekti mysleli také na sportovní vyžití majitelů, ti mohou využít baseballové hřiště, dva tenisové kurty i obří taneční sál. K relaxaci pak bude sloužit dvoupodlažní vinný sklípek, skalnatá jeskyně či lázně s 24metrovým vodopádem.

V případě, že jeden z partnerů bude potřebovat absolutní soukromí, může využít pracovnu s téměř pětimetrovým akváriem. Celou stavbu pak bude obklopovat zahrada ve formálním stylu.

Foto: Profimedia.cz

Interiér zdaleka není dokončen, zbývající úpravy jsou na novém majiteli.

"Versailles bude pravděpodobně dům, který cílí na bohaté, již na peníze absolutně nehledí," míní místní agent realitní kanceláře Kelly Price. O rezidenci ve Windermere se podle jeho slov už informují zájemci z Ruska i Dálného Východu.

Momentální majitelé Siegelsovi nyní bydlí v Isleworthu v blízkém sousedství domu Tigera Woodse.

Reklama

Související témata:

Související články

Susan Boyleová si našla svůj dům snů

O Susan Boyleové ještě počátkem roku 2009 téměř nikdo nevěděl. Pak ale všechny překvapila svým úžasným zpěvem v soutěži Britain's Got Talent a celý svět jí...

Dům z legendárního hororu je na prodej

Horor z roku 1979 s názvem "The Amityville Horror" je mezi milovníky strašidelných snímků velmi dobře známý. Hollywoodské filmaře inspiroval dokonce natolik,...

Výběr článků

Načítám