Hlavní obsah

Vyrobte si vtipný domeček na sáčkový čaj

Právo, Sylva Šporková

Pijete rádi čaj? A vyhovuje vám ten sáčkový? V tom případě si můžete udělat zásobník na čajové sáčky v podobě dřevěného domečku. Polotovary na domečky se dají sehnat v prodejnách výtvarných potřeb, ceny se pohybují od 99 do 390 Kč (to za trojdomek - máme-li čajů opravdu hodně). Dodávají se rozložené.

Foto: Sylva Šporková, Právo

Domeček si můžete ozdobit podle vlastního vkusu.

Článek

Co potřebujeme

Kromě vlastního domečku potřebujeme ještě malý dřevěný výřez na zdobení, modré akrylové barvy - světlou a tmavší, ubrousky, lepidlo, bezbarvý lak, lakový nebo permanentní popisovač, nůžky a štětec.

Foto: Sylva Šporková, Právo
Postup
1. Nejprve všechny části domečku (domek, střechu i podstavec) natřeme světle modrou barvou, je-li řidší, uděláme raději dva nátěry. Zároveň natřeme tmavší modrou barvou malou dřevěnou konvičku na zdobení.
2. Než barva uschne, vystříháme si z ubrousků několik motivů, kterými ozdobíme stěny. Dvě spodní vrstvy po vystřižení z motivu odstraníme.
3. Všechny hrany natřeme tmavší modrou barvou a rozetřeme ji do ztracena. Po zaschnutí nakreslíme kolem všech hran čárkovanou linku lakovým nebo permanentním popisovačem.
4. Na čelní stranu domku přilepíme dřevěnou konvičku, popřípadě dozdobíme vystřiženým motivem z ubrousku.
5. Stejně dozdobíme i obě boční strany a celý domeček včetně střechy a podstavce přetřeme bezbarvým lakem.
6. Nakonec přilepíme domeček k podstavci, ale střechu jen nasadíme, nelepíme! Po jejím odklopení se tudy vkládají čajové sáčky.
FOTO: Sylva Šporková, Právo

Rady & tipy

Domečky můžeme zdobit různě, nejen pomocí ubrousků. Ten růžový jsme po natření polepili scrapbookovými papíry a dozdobili papírovými výseky (vážky, kytičky) a nakonec orazítkovali (malé vážky).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám