Hlavní obsah

Čtvercový dům s centrálním atriem je novým domovem mladého hudebníka

Novinky, Jana Nesvadbová

Nádherný a zároveň velice vzdušný dům si v nedávné době koupil mladý hudebník Andrew Taggart, člen dua The Chainsmokers. Svůj nový domov si našel v Hollywood Hills v americkém Los Angeles. Má čtvercový půdorys, v jehož centru je umístěno atrium.

Foto: Profimedia.cz

Nový dům muzikanta Andrewa Taggarta je nejenom velký, ale hlavně hezky řešený.

Článek

Muzikant, jenž se věnuje elektronické taneční hudbě, si ve známé čtvrti vyhlédl úctyhodně velký dům, který má plochu přes 938 čtverečních metrů. Ve skutečnosti je to již jeho čtvrtý dům v L. A. a s přehledem největší.

Foto: Profimedia.cz

K bazénu se vychází přes terasu a na ni přes kuchyň s jídelnou.

Foto: Profimedia.cz

Dům je na pozemku, který je na konci slepé ulice a jeho okolí tvoří bujná vegetace. Ideální místo pro někoho, kdo touží po naprostém soukromí.

Jak vypočítávají na serveru The Real Deal, má v něm - kromě jiných místností - šest ložnic, 8 koupelen a samostatně stojící dům pro hosty. Nechybí dvě kuchyně, z nichž jedna je propojena s velkou jídelnou a velkým francouzským oknem pak i s terasou.

Foto: Profimedia.cz

Andrew Taggart ze skupiny The Chainsmokers

Foto: Profimedia.cz

S centrálním nádvořím jsou propojeny všechny přiléhající místnosti v interiéru domu.

Dům v roce 2015 pro společnost Hollywood Hills property postavili Agustin Rodriguez a George Jordan z architektonické a developerské firmy ANR Signature Collection.

Foto: Profimedia.cz

Nejen díky dvojnásobné výšce stropu působí hlavní obývací pokoj domu impozantně.

Foto: Profimedia.cz

Druhá část hlavního obývacího pokoje.

Hlavním magnetem stavby je centrální, čtvercové atrium, s nímž jsou propojeny všechny sousedící místnosti v domě.

V ideálním případě je tak možné celé přízemí otevřít do jediného velkého prostoru, jenž je částečně zastřešen, zčásti ne.

Foto: Profimedia.cz

V domě jsou dvě kuchyně.

Foto: Profimedia.cz

Bílá černá a šedá, společně se sklem, dřevěm, kovem a kamenem jsou základní barvy a prvky použité v celém domě.

To, čím ale hudebník učiní největší dojem na své návštěvy, bude patrně obrovský, přes dvě podlaží vysoký hlavní obývací pokoj. Je celý prostoupený světlem, což ještě podporuje sněhobílá výmalba stěn, na nichž se jen tu a tam objevují černobílé obrazy a grafiky.

Bílý je zde i polstrovaný nábytek a koberec na podlaze z běleného dřeva. Další detaily jsou opět černé, jako například rámy obrovských oken, druhý koberec nebo elegantní vázy v asijském stylu.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z celkem šesti ložnic v domě.

Ostatně právě kombinace černé barvy, bílé, šedé a střídání čtveřice základních materiálů skla, dřeva, kovu a kamene je základní paletou, s níž autoři domu pracovali ve všech jeho částech.

Foto: Profimedia.cz

I v koupelně je použita stejná barevná a materiálová paleta. Čistě bílé solitérní vaně sekunduje prostorný kamenný sprchový kout.

Hudebník zaplatil za dechberoucí domov v přepočtu zhruba 291 milionů korun (necelých 13 milionů dolarů).

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám