Hlavní obsah

Slavný představitel filmového upíra má slabost pro domy ve španělském stylu

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový domek ve španělském stylu na prestižní adrese v Hollywood Hills si připsal na seznam svého nemovitého majetku britský herec Robert Pattinson, známý především z upírské ságy Stmívání. Do nového domova se s ním má stěhovat i jeho přítelkyně FKA Twigs. Pattinsonův dům zaujme především poklidnou atmosférou a pocitem příjemné odloučenosti od okolního rušného světa.

Foto: Profimedia.cz

Nový dům Roberta Pattinsona je ve španělském stylu.

Článek

Dům je umístěn hluboko v zahradě, daleko od brány, která uzavírá vstup na pozemek. Na něm samozřejmě nechybí bazén ledvinového tvaru, ukrytý před zvídavými pohledy za řadou stromů.

Foto: Profimedia.cz

Terakota, dřevo a bílé stěny - vítejte ve Středomoří!

Foto: Profimedia.cz

Dům je pouze přízemní a na hollywoodské poměry docela malý - má jen dvě ložnice. Přirozeným centrem je velký otevřený prostor s kuchyňským koutem a jídelnou, hudebním zákoutím a obývacím pokojem.

Příjemným místem k odpočinku je nepochybně široké zastřešené zápraží lemující celou čelní stranu domu, odkud je pěkný výhled do zahrady.

Foto: Profimedia.cz

Obývací část navazuje na hudbení zákoutí s klavírem a kytarami.

Foto: Profimedia.cz

Celou jednu stěnu obývacího pokoje zabírá masivní knihovna.

Velkou část podlah v interiéru pokrývá terakotová dlažba, zbytek je dřevěný. K příjemné atmosféře přispívá množství na zakázku vyráběného nábytku z masivu, který nádherně ladí s veškerými dalšími dřevěnými prvky, jako jsou rámy oken, dveří nebo zrcadel. Rysem, který se v domě opakuje na mnoha místech, jsou obloukové průchody.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z ložnic v domě

Foto: Profimedia.cz

Kachlíčkované zákoutí s vanou v koupelně

Zdá se, že právě středomořský styl osmadvacetiletému rodákovi z Londýna sedí. Jak si totiž zahraniční média všímají, i jeho předcházející dům byl postaven v tomto rázu.

Foto: Profimedia.cz

Komu by se nelíbilo lebedit si v houpací síti na zápraží?

Foto: Profimedia.cz

Bazén na zahradě ma ledvinový tvar.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám