Hlavní obsah

Manželé si na stáří koupili nový byt, komplikace při zařizování nakonec překonali

Starší manželé se rozhodli na důchod přestěhovat a koupit nový byt v místě, odkud oba pocházejí. Při výstavbě využili nabídky od developera a kývli na spolupráci s kuchyňským a koupelnovým studiem. V zařizování interiéru se ovšem příliš neshodli. Potřebovali radu od odborníka, jak zařízení sladit, aby byt působil celistvě a vše se dotáhlo do komplexní podoby, včetně realizace.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický a časopis Bydlení mezi panely (8x)

Interiér bylo nutné přizpůsobit vybavení bytu od developera.

Článek

Interiér bylo nutné přizpůsobit standardnímu vybavení, jako byla podlaha, interiérové dveře, rozmístění zásuvek a vypínačů, aby vzniklo co nejméně stavebních zásahů.

Realizace nakonec mohla vzniknout jenom díky tomu, že majitelka bytu oslovila ke spolupráci interiérového architekta Jana Počepického, jehož publikované návrhy řešení interiérů sledovala na Novinkách již delší dobu a moc se jí líbily.

Nábytek byl vyroben na zakázku

Věšáková stěna v zádveří zahrnuje otevřené police na uskladnění bot, které jsou vyrobeny masivně, aby horní deska mohla plnit funkci lavice.

Zakomponovány byly i zásuvky pro odložení drobných věcí. Věšák je doplněn o zdobené solitérní zrcadlo.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický a časopis Bydlení mezi panely

Věšáková stěna v zádveří zahrnuje otevřené police na uskladnění bot, zakomponovány byly i zásuvky na odkládání drobných věcí.

Z chodby se vstupuje do všech ostatních místností – šatny, koupelny s WC, ložnice, obývacího pokoje s kuchyňským koutem.

Velkou devizou tohoto bytu je rozhodně otevřená šatna, kterou by jistě ocenila každá žena. Byla zde navržena jedna uzavřená skříň s posuvnými dveřmi s koši na prádlo a pro uskladnění dalších věcí, čímž supluje také komoru, která v bytě není.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický a časopis Bydlení mezi panely

Otevřená šatna s posuvnými dveřmi supluje také komoru, která v bytě není.

Vysněný barový pult s židlemi

Návrh kuchyňské linky od kuchyňského studia se plně neslučoval s konceptem architekta a představami a požadavky klientky na dostatek denního světla, zakomponování barového stolku tak, aby působila vzdušněji než byl původní návrh studia.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický a časopis Bydlení mezi panely

Do kuchyňského prostoru se podařilo zakomponovat barový pult se židlemi.

Nakonec se podařilo najít řešení, které vyhovovalo jednak z pohledu ergonomie, kterou musí kuchyň splňovat, navíc se podařilo začlenit i vysněný barový pult s židlemi ve stejném designu jako je jídelna, čímž se celý prostor propojil.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický a časopis Bydlení mezi panely

Na společnou stěnu mezi kuchyní a obývacím pokojem byla aplikována designová stěrka.

Dalším propojujícím prvkem mezi kuchyní a obývacím pokojem je aplikování designové stěrky na společnou stěnu, která plní jednak funkci estetickou, zároveň po zalakování povrchu i funkční jako plnohodnotná náhrada například skla za linkou.

Sedací souprava s úložným prostorem

Pro pohodlné posezení v obývací části byla vybrána rohová sedací souprava v koženém provedení s funkcí rozkládací postele a úložným prostorem, dále pak s aretačním mechanismem v opěrkách hlavy.

Nábytek v obývací části se propojuje designově s dalšími navrženými nábytkovými kusy v bytě. Celý bytový prostor je doplněn zajímavými uměleckými díly, která svým způsobem dávají bytu punc originality.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický a časopis Bydlení mezi panely

Celý bytový prostor je ozvláštněn zajímavými uměleckými díly.

Klientka preferuje minimalismus, v tomto duchu byla navržena i ložnice. Jednoduchý rám postele s kvalitní vyšší matrací, odkládací noční stolky se zásuvkou a vestavná skříň s velkoformátovým zrcadlem na posuvných dveřích, které celý prostor opticky ještě zvětšuje.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický a časopis Bydlení mezi panely

Důležitými doplňky ložnice jsou také textilie, které navozují příjemnou atmosféru.

Pro útulnost a vytvoření atmosféry byla vybrána tapeta s přírodním motivem s blyštivým efektem, kusový koberec s vyšším vlasem pro příjemný pocit bosých nohou.

Nepostradatelnými doplňky ložnice jsou i textilie - pletený pléd přehozený přes postel a nařasené závěsy se záclonou.

Atypická sprchová zástěna

Koupelna byla realizována podle dodávky standardu developera, proto zůstala bez zásahu.

Foto: Ing. arch. Jan Počepický a časopis Bydlení mezi panely

Již hotová koupelna byla doplněna atypickou sprchovou zástěnou a doplněna koupelnovým nábytkem.

Pouze se k vaně nechala vyrobit na míru atypická sprchová skleněná zástěna, prostor byl doplněn koupelnovým nábytkem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám