Hlavní obsah

Chytrá minikuchyně do městského bytu

Koncept moderní high-tech kuchyně je ideální pro malé prostory, protože vyžaduje pouhých 1,8 m2. Přesto v kuchyni najdete vše, co se od moderní kuchyně žádá. Úložná kapacita se vyrovná 12 zásuvkám, 3 metrům délky pracovní plochy, navíc je vybavena mrazničkou, myčkou nádobí, keramickou varnou deskou, mikrovlnou troubou, digestoří, dřezem i odpadkovým košem.

Foto: Profimedia.cz

Moderní kuchyně budoucnosti

Článek

Budoucnost vybavení městských bytů bezesporu spočívá v úspoře prostoru, možná se proto jednou běžně v domácnostech setkáme s vybavením, které bude mobilní a rozkládací, ale zároveň plně funkční.

Chytrá kuchyně, za kterou stojí společnost Compact Concepts, je vybavena zašupovacími dveřmi a může být postavena kdekoliv v interiéru. Vše je nadosah a přehledně uloženo a připraveno k použití dokonce i v sedě. A co víc? Kuchyni jednoduše zavřete a v případě stěhování jednoduše odvezete s sebou.

:. Otočná kruhová kuchyně, která šetří prostor. Foto: Compact Concepts

Koncept minikuchyně vybrala mezinárodní porota před dvěma lety na cenu red dot award pro její výjimečný design. Plně funkční kuchyňská jednotka se otáčí do 180 stupňů a je vhodná jak pro malé byty, tak pro kancelářské prostory.

:. Otočná kruhová kuchyně, která šetří prostor. Foto Compact Concepts

Designéři se ale nezaměřují pouze na kuchyně. V podobném duchu se nese i obratlová koupelna Paula Hernona, který sestavil kompletní koupelnu do 240 cm vysokého sloupu. Příslušenství funguje jako kapesní nůž - ze sloupu si vytáhnete vždy příslušný dílec, který obsahuje požadované zařízení - třeba sprchu, kterou si pak ještě můžete výškově nastavit podle potřeb - otáčí se jako obratle.

:. Celou koupelnu návrhář ukryl do sloupu

Reklama

Související články

Nová kuchyňská linka levně a rychle

Máte doma starší kuchyňskou linku, která ještě dobře slouží, ale potřebovala by trochu vylepšit? Máme pro vás tip na kreativní renovaci za dostupnou cenu....

Výběr článků

Načítám