Hlavní obsah

VW ukázal okruhový speciál Golf GTI TCR, dostal 330 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen představil upravenou verzi pro okruhové závody. Ta vychází ze standardního Golfu GTI, kromě interiéru se závodní klecí se liší i předním nárazníkem a výrazným zadním křídlem.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI TCR (2016)

Článek

Přední kola roztáčí upravený přeplňovaný čtyřválec, naladěný na 242 kW (330 k) a 410 Nm. Převodovka je sekvenční se šesti rychlostními stupni, řadit lze pádly pod volantem. Stovku tento model zvládne za 5,2 sekundy a jede až 230 km/h.

Uvnitř nechybí ochranná klec a interiér zbavený všeho nepotřebného. Fotografii interiéru ale tiskové oddělení Volkswagenu zatím nepublikovalo. S vývojem okruhového golfu pomáhal Seat, který v posledních letech sbírá s modelem Leon Cup Racer zkušenosti hned v několika závodních sériích.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Osmnáctipalcová kola mají obuta pneumatiky od Michelinu. Už z rychlého pohledu je zřejmé, že závodní golf je o dost širší než běžné provedení. Vepředu navíc vidíte agresivnější masku chladiče, vzadu je pak nepřehlédnutelné křídlo zlepšující přítlak.

Volkswagen plánuje vyrobit pouhou dvacítku kusů, cena zveřejněna nebyla.

Foto: VW

Volkswagen Golf GTI TCR (2016)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám