Hlavní obsah

Tuning Chevroletu Corvette na policejní stíhačku

Podívejte se na Chevrolet Corvette jako německý policejní vůz. Myslíte si, že si to tamní policie nenechá líbit? Ani náhodou. Naopak. Dokonce tu úpravu oficiálně podpořila.

Foto: TUNE IT! SAFE!

TUNE IT! SAFE! Chevrolet Corvette

Článek

Autorem je totiž TUNE IT! SAFE!, což je jakási iniciativa za bezpečný tuning podle všech zákonných norem. U vzniku stálo třeba německé ministerstvo dopravy nebo tamní policie. A v rámci tohoto vozu jsou patrony, stejně jako asociace automobilových tunerů (VDAT).

Tento jediný model postavili TIKT Performance, nasadili speciální bodykit, který zahrnuje přední lízátko, zvětšené podběhy i prahy nebo třeba křidélko na odtahové hraně zádě. Samozřejmě přibyla i pořádná kola – vpředu devatenáctipalcová, vzadu dvacetipalcová, obutá do pneumatik Hankook Ventus S1 evo. K policejnímu vozu pak patří neodmyslitelně i pořádné světelné houkačky, které jsou originál policejní od firmy Hella.

Foto: TUNE IT! SAFE!

TUNE IT! SAFE! Chevrolet Corvette

Pro policejní honičky na tamních dálnicích by asi standardní osmiválcový motor s objemem 6,2 litru s výkonem 343 kW a točivým momentem 630 Nm mohl stačit. Ostatně auto zrychlí na stovku za 4,2 sekundy a maximálka je 290 km/h. Tomuhle by načipované BMW neujelo.

Automobil bude představen na tuningové výstavě v Essenu a pak se podívá na několik regionálních výstav a tuningových srazů, aby propagoval rozumný tuning.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám