Hlavní obsah

Mazda ukázala MX-5 coby speedster, koncept používá karbon

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda MX-5 Spyder a MX-5 Speedster se ve speciální úpravě ukážou na tuningové show SEMA (Specialty Equipment Market Association) v Las Vegas. Hlavní změnou proti sériové verzi je bohaté využití lehkého karbonu.

Foto: Mazda

Mazda MX-5 Spyder a MX-5 Speedster - koncept (2015)

Článek

Mazda do Las Vegas přivezla dvě karosářské verze modelu MX-5: klasický roadster a speedster, přičemž ten si koupit nelze.

V případě konceptu roadsteru Mazda přichystala nový odstín stříbrného laku v kombinaci s hnědou plátěnou střechou. Na autě také ubyly kilogramy, protože na některé části byl využit karbon. Na které a kolik to sebralo z původních 975 kg, japonská automobilka zatím neprozradila.

Speedster je zajímavější. Nemá okna ani střechu a z již tak malé hmotnosti spadlo dolů dalších 115 kilogramů. Podvozek je také o 30 mm níže k zemi. Auto, vystavované na tuningové show v Las Vegas coby koncept, je nalakováno speciální barvou Blue Ether a dostalo i závodní výfuk.

Bližší informace zatím Mazda neuvedla, vzhledem k nedalekému zahájení výstavy SEMA ale další údaje dorazí již tento pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám