Hlavní obsah

Koncept Audi TT clubsport turbo: extrémní kupé má 600 koní, jede 310 km/h

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi přiveze na tuningový sraz upravených koncernových vozů u rakouského jezera Wörthersee koncept extrémního kupé TT. Auto má o 14 centimetrů širší karosérii, upravený pětiválec nabídne rovných 600 koní a parametry zrychlení jako u supersportovního Audi R8.

BEZ KOMENTÁŘE: Audi TT clubsport turbo Video: Audi

 
Článek

Kromě řádně rozšířených boků zaujme – a někoho naopak nezaujme, záleží na úhlu pohledu – extrémní zadní přítlačné křídlo, které jako by vypadlo z okruhových speciálů. Je vyrobené z karbonu. Hezky naladěné je i výfukové potrubí, které produkuje brumlavý zvuk (viz video). Obě koncovky výfuku nejsou vyvedeny vzadu, nýbrž z boku. V interiéru nechybí ani ochranná klec.

Foto: Audi

Audi TT clubsport turbo (koncept, 2015)

Foto: Audi

Audi TT clubsport turbo (koncept, 2015)

Motor má kromě turba i elektrický kompresor

Dvoubarevná litá kola mají průměr 20 palců, použité pneumatiky mají rozměr 275/30. Brzdy jsou karbon-keramické, převodovka je šestistupňová a výkon motoru se přenáší na všechna čtyři kola. Vůz váží bez provozních kapalin 1396 kg.

Foto: Audi

Audi TT clubsport turbo (koncept, 2015)

Pod kapotou je upravený 2,5litrový pětiválec, který dostal elektrický kompresor, jenž sekunduje klasickému mechanickému dmychadlu. Motor díky tomu poskytuje výkon 600 koní (441 kW) a 650 Nm točivého momentu. Zrychlení 0–100 km/h je pak otázkou 3,6 s a upravené TT se rozjede až na 310 km/h.

Koncept bude Audi vystavovat tento týden u rakouského jezera Wörthersee.

Foto: Audi

Audi TT clubsport turbo (koncept, 2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám