Hlavní obsah

Lexus poprvé pro svůj největší model LS nabídne sportovní paket

Novinky, maž

Lexus LS F Sport je název nového provedení od japonské automobilky Lexus (luxusní divize Toyoty). Nový model nabídne pneumatické odpružení s podvozkem sníženým o 10 mm, diferenciál s omezenou svorností a mírně odlišný design interiéru a exteriéru.

Foto: Lexus

Lexus LS F Sport (2012)

Článek

Co je proti běžné verzi LS jiného? Vnější vzhled působí dravěji: otvory pro chlazení jsou větší, jiná jsou mlhová světla. Na zadní části nárazníku je chromový dekor, který má opticky snižovat světlou výšku automobilu. Změny jsou však velmi decentní. Standardně provedení F Sport obouvá devatenáctipalcová litá kola.

Foto: Lexus

Lexus LS F Sport (2012)

Světlá výška vozu se sportovním pneumatickým odpružením se snížila o 10 mm. Automobilka také zvětšila výztuhu u zavěšení zadních kol, což vedlo ke zvýšení tuhosti karoserie. Brzdy využívají šestipístkové brzdové třmeny od Bremba. Pro verzi s paketem F Sport se nabízí sedm barev lakování karoserie, přičemž bílá je výhradně pro toto provedení.

Foto: Lexus

Lexus LS F Sport (2012)

Zajímavostí je generátor zvuku sání motoru, který uměle navozuje sportovní atmosféru. Výkon motorů nabízených pro modelovou řadu LS se nicméně nezměnil. Pro paket F Sport je v nabídce osmiválec s výkonem 387 koní nebo rovněž osmiválec (navíc s elektromotorem, který alespoň opticky snižuje spotřebu) s výkonem 394 koní.

Uvnitř najdete sportovní sedadla, jiný volant, odlišnou hlavici řadicí páky, hliníkové pedály a prahové lišty. Prodejní cena začíná na částce 2 389 000 korun (LS 460).

Foto: Lexus

Lexus LS (2012, facelift)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám